مواد غذایی> رییس اتحادیه نان سنتی با بیان اینکه آرد فقط حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد در قیمت تمام شده نان اثر دارد و ۷۵ تا ۸۰ درصد قیمت تمام شده نان را سایر هزینه های تولید تشکیل می دهد، گفت: مشکل اینجاست که برخی از مسئولان تصور می کنند چون آرد گران نشده نان هم نباید گران شود؛ در صورتی که آرد سهم کوچکی در هزینه های تولید نان دارد و افزایش هزینه های دستمزد، حق مسکن، مزایا، کرایه و خمیر مایه از ابتدای سال بایستی در نظر گرفته شود.

بیژن نوروز مقدم با بیان اینکه ۱۰ ماه از ابتدای سال جاری و ۱۶ ماه از آخرین نرخ گذاری نان گذشته و به جز قیمت نان و درآمد نانوایی ها هیچ کالا و دستمزدی ثابت نمانده است، گفت: این ثبات در کنار افزایش هزینه های تولید، نانوایان را تحت فشار قرار داده و معضلات بسیاری برای آنها ایجاد کرده است؛ به طوری که درآمد نانوایی ها پاسخگوی هزینه های آنها نیست.

وی ادامه داد: برای مثال کل فروش یک نانوایی بربری با قیمت رسمی نان ۱۰۰۰ تومانی در یک روز یک میلیون تا یک میلیون و ۱۰۰ هزارتومان است. چگونه یک نانوایی با هزینه دستمزد چندین کارگر، آب، برق، گاز و مسائل مربوط به کرونا می تواند با این درآمد ادامه دهد؟

به گفته او ابتدای امسال حقوق کارگران ۲۶ درصد، حق مسکن ۲۰۰ درصد و مزایای قانونی ۳۰۰ درصد افزایش یافت. کرایه حمل امسال با ۶۰ درصد افزایش همراه شد. سال گذشته هرکیسه ۱۰ کیلویی خمیرمایه ۱۷۰ هزارتومان بود ولی در حال حاضر به ۳۷۰ هزارتومان رسیده است. با این هزینه ها یا نانوا باید به نحوی نانوایی را سرپا نگه دارد و نان را گران کند یا اینکه بایستی کارش را تعطیل کند که اجازه تعطیلی هم به آنها داده نمی شود، زیرا با قوت غالب مردم سرو کار دارند.

به طور مداوم پاسکاری می شویم

وی تصریح کرد: درخواست افزایش قیمت نان را به سازمان حمایت، وزارت و سازمان صمت، ستاد تنظیم بازار و کارگروه ملی آرد و نان فرستاده ایم ولی هنوز هیچ پاسخ مشخصی به ما داده نشده و به صورت مداوم پاسکاری می شویم. البته در روزهای گذشته اعلام شد که نان تا پایان سال افزایش قیمت نخواهد داشت و سوال ما این است که یک دلیل بیاورید چرا نباید قیمت نان با توجه به افزایش هزینه های تولید افزایش یابد؟

به گفته وی نانوا نیز در این جامعه زندگی می کند و مانند دیگر افراد جامعه متقبل هزینه هایی است. نانوا معیشت و زندگی دارد. نانوا هم یک عدد تخم مرغ را بیش از ۱۵۰۰ تومان خریداری می کند.

وی در پاسخ به این سوال که براساس آنالیزها قیمت نان بایستی تا چه میزان افزایش یابد؟ گفت: براساس آنالیزی که انجام شده نان بایستی ۷۰ تا ۸۰ درصد افزایش قیمت داشته باشد اما در همه دوره ها دولت با نمایندگان اتحادیه ها بر سر افزایش قیمتها به توافق رسیده است. برای مثال سال گذشته با تفاهم های صورت گرفته قیمت نان ۴۵ درصد افزایش یافت؛ در حالی که درخواست اتحادیه بیش از این مقدار بود. همچنین طی بخشنامه ای نیز این موضوع به صراحت اعلام شد که مادامی که قیمت گندم یا سایر هزینه های تولید افزایش نیافته این قیمت ها ملاک عمل خواهد بود ولی از ابتدای سال همه هزینه های تولید افزایش یافته است.

نانوایی ها روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان افزایش هزینه دارند

نوروز مقدم اضافه کرد: اگر قرار است درآمد نانوا نسبت به سال گذشته اضافه نشود، مشکلی نیست ولی نانوایی ها نسبت به سال گذشته روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزارتومان افزایش هزینه دارند؛ یعنی  ماهی ۱۲ تا ۱۵ میلیون باید از جیب خرج کنند. از آن طرف هم اگر نانوایی ها نرخ سال گذشته را رعایت نکنند، سازمان تعزیرات آنها را جریمه می کند؛ در حالی که براساس بخشنامه ای که سال گذشته ابلاغ شد نانوایی ها نرخی ندارند که براساس آن عمل کنند. نرخ باید امسال اعلام می شد و اگر خلاف آن عمل می شد جریمه صورت می گرفت.

نانوایی ها نادیده گرفته نشوند

وی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش ۷۰ تا ۸۰ درصدی قیمت نان با توجه به این نان قوت غالب مردم است و روزانه مورد استفاده قرار می گیرد درصد بالایی نیست؟ گفت: اصراری نداریم که حتما افزایش قیمت براساس آنالیزهایی که انجام داده ایم، باشد ولی باید توافق شود؛ نه اینکه نانوایی های کلا نادیده گرفته شده یا پاسکاری شوند.

منبع:ایسنا
کد خبر 497fc6a845274ac9b1dbe811f987fea7

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =