سازمان غذا و دارو با اشاره به اجباری شدن برچسب تغذیه‌ای بر فرآورده‌های غذایی گفت:یک‌چهارم هزینه‌ خانوارها صرف غذا می‌شود.غذا اصلاح شود، می‌توان ۱۰ سال عمر افراد را افزایش داد،بنابراین دستگاه قضا در برخورد با متخلفان به ما کمک کند.

رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: ضابطه جدید برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی در امر نظارت مردم بسیار کمک‌کننده خواهد بود. به این ترتیب میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب ترانس روی محصولات غذایی برای مردم مشخص خواهد شد. به‌طوری که رنگ قرمز در مورد هر یک از این عوامل نشان‌دهنده آن است که فرد باید در مصرف آن فرآورده مراقبت کند. رنگ زرد نشانه هشدار است و رنگ سبز هم به معنی آن است که این فرآورده مطلوب است و نگرانی از بابت مصرف آن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو به عنوان بخش کوچکی از وزارت بهداشت متولی وظایف سنگینی است، عنوان کرد: این وظیفه سنگین عمدتاً وظایف نظارتی را شامل می‌شود. بخشی از وظایف نظارتی ما متوجه کالاهایی است که صرفاً باید ایمنی و سلامت آنها را تضمین کنیم. بخشی متوجه فرآورده‌هایی است که برای پیشگیری از بیماری‌ها مهم هستند؛ بخشی هم مربوط به کالاهایی است که در درمان بیماری‌ها مصرف می‌شود، اما بخش دیگر مربوط به فرآورده‌های غذایی است.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به ابعاد گسترده غذا در دنیا ادامه داد: تقریباً یک‌چهارم هزینه‌های خانوار در کشور صرف غذا می‌شود. از نظر تولید ناخالص ملی نیز غذا همین سهم را دارد. اگر از نگاه وزارت بهداشت به غذا بنگریم، بُعد سلامت آن روشن می‌شود.

دیناروند با اشاره به معضل بیماری‌های غیرواگیر در دنیا و همچنین در ایران ادامه داد: علت اصلی نظیر بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و... عمدتاً به شیوه زندگی وابسته است که البته بخش عمده‌ای از آنها به تغذیه مربوط می‌شود. ثابت شده است اگر کشورها فقط حوزه غذا را اصلاح کنند، می‌توانند 10 سال به عمر مردم‌شان اضافه کنند که این امر با هیچ اقدام دارویی و درمانی میسر نیست.

وی به محدودیت‌های منابع در کره زمین جهت تولید غذا اشاره کرد و گفت: بنابراین تولید غذا نیازمند فناوری و استفاده از روش‌های نوین است. هرچند که در دنیا نهضت جدی برای تولید غذاهای ارگانیک وجود دارد، اما همچنان سهم این غذاها ناچیز است و حتماً به روش‌های نوین جهت تولید غذا نیاز است. به همین میزان نیز دستگاه‌های نظارتی باید تجهیز شوند.

رئیس سازمان غذا و دارو ضمن هشدار نسبت به تقلبات در محصولات غذایی به دنبال پیشرفت‌های علمی افزود: روز به روز شاهد روش‌های جدید تقلب حاصل از خلاقیت عده‌ای سودجو هستیم. شناسایی این تقلبات نیز نیازمند خلاقیت است. در این راستا تفاهم‌نامه‌ای را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعتباری بالغ بر 18 میلیارد تومان امضا کردیم تا به این ترتیب روش‌های سریع شناسایی تقلبات و آلاینده‌ها را در آزمایشگاه‌های مرجع مستقر کنیم. به این ترتیب با استفاده از تجربیات بین‌المللی نهایتاً تا دو، سه سال آینده به توان مناسبی در این حوزه دست خواهیم یافت.

دیناروند در مراسم روز جهانی غذا افزود: متاسفانه توان و بضاعت ما زیاد نیست، چراکه دستگاه‌های نظارتی مشمول کوچک‌سازی دولت در سال‌های اخیر شدند، اما ما با وجود این بضاعت ناچیزمان کارهای خوبی را انجام دادیم و تا حدودی در انجام وظایفمان موفق بودیم اما در عین حال نیازمند کمک هستیم. از مجلس انتظار داریم که سازمان غذا و دارو را از نظر اعتبارات و زیرساخت‌های قانونی حمایت کند. دستگاه قضایی نیز در زمینه برخورد با متخلفان و متقلبان ما را کمک کند.

وی اقدامات انجام شده در سازمان غذا و دارو را مورد اشاره قرار داد و گفت: استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و مردمی در امر نظارت را آغاز کردیم. این موضوع را به صورت جدی دنبال خواهیم کرد، چراکه فقط با امکانات دولتی نمی‌توانیم وظایف سنگین نظارتی را انجام دهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: سلامت‌محوری در تصمیم‌گیری‌ها از دیگر اقداماتی است که آغاز شده است. به این ترتیب وزارت بهداشت فرآورده‌های مفید و همچنین، فرآورده‌های مضر سلامت را به مردم معرفی می‌کند. در این راستا از روش‌های تشویقی نیز استفاده می‌کنیم. اعطای لوح تقدیر (سیب سلامت) به فرآورده‌های مفید و سودمند از جمله این روش‌های تشویقی است. تاکنون حدود صد فرآورده این لوح را دریافت کرده‌اند که البته نیازمند گسترش خواهد بود.

دیناروند لزوم ایجاد تسهیل برای صنعت و تولید را مورد تاکید قرار داد و گفت: ما به عنوان دستگاهی که در گلوگاه تولید، فعالیت می‌کنیم با نگاه تسهیل‌گرانه‌ای این موضوع را پیگیری می‌کنیم اما سخت‌گیری‌ها را به بازار و در سطح عرضه منتقل می‌کنیم. به طوریکه نظارت‌ها تشدید می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو تعاملات بین بخشی را بسیار مهم خواند و خاطرنشان کرد: در این زمینه نیز تا حدود زیادی به موفقیت دست یافتیم، چراکه سازمان غذا و دارو تنها دستگاه نظارت‌کننده بر سلامت و فرآورده‌های غذایی نیست. دستگاه‌های دیگری هم در این زمینه حضور دارند. ما نمی‌توانیم با یکدیگر تقابل و تضاد داشته باشیم. باید به یکدیگر کمک کنیم. در این راستا تعاملات خوبی با سازمان استاندارد، سازمان دامپزشکی و... برقرار شده است و تفاهم‌نامه‌های کمک کننده بسیار خوبی هم امضا کردیم.

منبع:تسنیم
کد خبر 4a609e4a243d4ee3b16acfcd9bb501e8

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =