مواد غذایی> به گفته محققان تغییرات شیمیایی که در روند صنعتی رنگ دهی به کارامل موجود در نوشابه های گازدار به وقوع می پیوندد می تواند احتمال بروز سرطان در مصرف کنندگان را بالا ببرد.
محققین می گویند مصرف یک قوطی نوشابه گازدار در روز کافی است تا میزان ماده ۴-متیل لیمیدازول را که یک ماده سرطان زا است در بدن بالا ببرد. این ماده در روند تولید کارامل در نوشابه های گازدار ایجاد می شود.
بررسی های محققان دانشگاه جانز هاپکینز بر روی ۱۱۰ نوع نوشابه گازدار نشان داده است که در غالب آنها میزان این ماده سرطان زا بالا بوده است.
حداکثر میزان مجاز مصرف این ماده ۲ میکروگرم در روز است. به گفته محققان میزان مصرف نوشابه های گازدار در یکی دو دهه اخیر بخصوص در بین نوجوانان افزایش چشمگیری داشته است و عدم وجود مقررات کافی در زمینه کنترل مواد سرطان زا در این نوشابه ها می تواند تهدیدی جدی برای سلامتی مردم باشد.
منبع:مهر
محققین می گویند مصرف یک قوطی نوشابه گازدار در روز کافی است تا میزان ماده ۴-متیل لیمیدازول را که یک ماده سرطان زا است در بدن بالا ببرد. این ماده در روند تولید کارامل در نوشابه های گازدار ایجاد می شود.
بررسی های محققان دانشگاه جانز هاپکینز بر روی ۱۱۰ نوع نوشابه گازدار نشان داده است که در غالب آنها میزان این ماده سرطان زا بالا بوده است.
حداکثر میزان مجاز مصرف این ماده ۲ میکروگرم در روز است. به گفته محققان میزان مصرف نوشابه های گازدار در یکی دو دهه اخیر بخصوص در بین نوجوانان افزایش چشمگیری داشته است و عدم وجود مقررات کافی در زمینه کنترل مواد سرطان زا در این نوشابه ها می تواند تهدیدی جدی برای سلامتی مردم باشد.
منبع:مهر
نظر شما