وزیر جهاد کشاورزی گفت: جایگزینی کشاورزی قراردادی به جای خرید تضمینی از محوری ترین برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است.
به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد ساداتی نژاد صبح امروز در نشست صبحانه کاری با نمایندگان تشکلهای صنایع غذایی و کشاورزی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران اظهار داشت: ایران با برخورداری از ظرفیت های کم نظیر منابع طبیعی و انسانی در حوزه کشاورزی باید در منطقه جنوب غرب آسیا دارای اقتدار غذایی باشد.
وزیر جهاد کشاورزی با شاره به موازی کاری برخی تشکل های در بخش کشاورزی افزود: حدود 5مرجع شامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اتاق بازرگانی تهران وایران، اتاق تعاون، وزارت کشور و سازمان مرکزی تعاون روستایی اقدام به صدور مجز برای تشکل ها می کنند و همین امر منجر به موازی کاری این تشکل ها در یک حوزه کاری می شود.
ساداتی نژادافزود: تشکل های بخش کشاوری قدرتمند نیستند و تعدد تشکل ها در یک بخش و چندگانگی در اظهارات باعث می شود اطلاعات مختلفی در یک موضوع ارائه شود و این امر باعث عدم تصمیم گیری درست می شود.
وی با بیان اینکه حمایت از تولیدکننده، حمایت از مصرف کننده است، گفت: جایگزینی کشاورزی قراردادی به جای خرید تضمینی از محوری ترین برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم است.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: واگذاری اختیارات به استان ها به منظور کاهش بروکراسی و رفع مشکلات بخش کشاورزی در دستور کار قرار دارد؛ همچنین سرمایه گذاری در صنعت کشاورزی باید افزایش یابد و اتاق بازرگانی می تواند در این زمینه سهیم باشد.
وی ادامه داد: با توجه به وجود ۱۵ کشور همسایه و حدود ۶۰۰ میلیون نفر جمعیت آنها، دیپلماسی غذایی ایران با تحول در کشاورزی باید تقویت شود.
ساداتی نژاد گفت: همچنین حوزه شیلات ارزآور، اشتغالزا و در امنیت غذایی موثر است و باید از مرزهای آبی و سواحل برای افزایش تولید آبزیان استفاده شود. سهم آبزیان در سبد غذایی مردم باید افزایش یابد.
وی تاکید کرد: توسعه کشاورزی دیم و بهره گیری از آب سبز به ویژه در مناطق مستعد غرب کشور از جمله برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سیاستگذاری و برنامه ریزی در حوزه کشاورزی باید در وزارت جهاد کشاورزی متمرکز باشد، افزود: کمیسیون کشاورزی مجلس، وزارت جهاد کشاورزی و تشکل های کشاورزی به عنوان نمایندگان کشاورزان، مثلث قدرت غذایی هستند.
وی گفت: با تایید و ابلاغ قانون تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی، سازمان سرمایه گذاری و تجارت کشاورزی ایران تشکیل می شود. در ۱۴ ماده این قانون، رفع مشکلات قدیمی بخش کشاورزی از جمله سند اراضی کشاورزی، بیمه کشاورزی، سوخت کشاورزی و... پیش بینی شده است.
ساداتی نژاد تاکید کرد: کشاورزی با همکاری فعالان بخش خصوصی باید «تجاری و اقتصادی» و «علمی و دانش بنیان» شود.
نظر شما