محمد مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت که به دعوت کانون انجمن های صنایع غذایی در نمایشگاه ایران اگروفود حاضر شده بود ضمن بازدید چند ساعته از این نمایشگاه و دیدار و تبادل نظر با مدیران صنایع مختلف و تشکل های صنایع غذایی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری اقتصاد غذا «فودپرس» ضمن اعلام مطلب فوق افزود: با توجه به ایجاد شفافیت در بازار و تولید صنایع غذایی و الزام شناسه گذاری برای کلیه اقلام صنایع غذایی از مبدا واردات و تولید داخل، در یک سال اخیر این شفافیت منجر به کاهش قاچاق اقلام غذایی شده است.
رشد چشمگیر صادرات مواد غذایی
وی در بخش دیگری از این گفت و گو در خصوص وضعیت صادرات مواد غذایی گفت: صادرات صنعت غذا در سال ۱۴۰۱ به ارزش ۱.۷ میلیارد دلار بود که در مقایسه با ۱.۵ میلیارد دلار سال ۱۴۰۰ رشد ۱۳ درصدی داشته است.
برادران خاطرنشان کرد: هدف صادراتی سال ۱۴۰۲ صنعت غذا ۲ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.
اهمیت صنعت غذا در تامین امینت غذایی
وی با بیان اینکه صنایع غذایی و آشامیدنی با تولید محصولات غذایی سالم و مغذی به عنوان تأمین کننده نیازهای غذایی کشور نقش به سزایی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد واحدهای ثبت شده در زمینه صنایع غذایی و آشامیدنی در کشور ۸۳۰۰ واحد صنعتی با اشتغال ۳۶۱ هزار نفر و با تولید ۴۰ میلیون تن فراورده های غذایی می باشد.
برادران وابستگی کم به مواد اولیه وارداتی، اشتغالزایی بالا، تنوع زیاد محصولات، دسترسی مناسب به بازارهای ملی، منطقه ای و بین المللی، دانش فنی بومی در کشور (نیروی متخصص)، تمرکز بخش قابل توجهی از تقاضای خانواردر این گروه از صنعت، توانمندی کشور درارائه خدمات فنی و مهندسی صنایع غذایی را از مزیت های نسبی صنایع غذایی برشمرد و تصریح کرد: به رغم مردمی کردن یارانه ها و افزایش قیمت مواد اولیه و در نتیجه کاهش تولید در صنایع غذایی با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته از جمله تامین مالی زنجیره ای و پیاده سازی آن در سطح بنگاه های صنایع غذایی و دارویی (۷۰۰ میلیارد تومان با ۲ بارگردش) و تامین مواد اولیه به صورت مدت دار، این امر منجر به کاهش نزولی بودن میزان تولید گردیده به طوری که کاهش تولید ۴۰-۳۰ درصدی به صفر و در برخی اقلام به رشد ۵-۴ درصدی رسید.
نظر شما