به گزارش پایگاه خبری اقتصادغذا «فود پرس»، طی ماه های اخیر بحث تنظیم بازار برنج با اختلاف نظر های فراوانی همراه شده است. از طرفی برخی مخالفان واردات برنج با محوریت نمایندگان استان های شمالی در مجلس مدعی افزایش تولید برنج در داخل هستند و به بهانه حمایت از کشاورزان با واردات برنج مخالفت می کنند.
اما از طرفی فعالان بازار برنج با رصد دقیق وضعیت عرضه برنج داخلی و خارجی در بازار، بارها از وزارت جهاد کشاورزی خواسته اند که آمار تولید برنج داخلی را به تفکیک استانی و نوع برنج تولیدی به صورت شفاف در رسانه ها اعلام کند تا معلوم شود با توجه به شرایط آبی کشور و همچنین کاهش سطح زیر کشت برنج در استان های شمالی چگونه تولید برنج در کشور افزایش یافته است.
در این میان نیز تشکل های ملی برنج با بیان اینکه برنج خارجی مشتریان و دهک های مصرفی خود را در میان قشر ضعیف جامعه دارد و برنج داخلی کفاف نیاز کشور را نمی دهد بر این موضوع پافشاری می کنند که آمارهای تولید واقعی نیست و دولت برای حفظ آرامش و ثبات در بازار برنج باید با واردات درست و به موقع مانع از ایجاد تنش، کمبود و گرانی برنج در بازار شود.
آنها همچنین در مکاتبات متعدد از دولت و به ویژه مدیران وزارت جهاد کشاورزی خواسته اند با اجرای قانون، ترخیص برنج هایی که قبل از آغاز ممنوعیت فصلی به گمرکات کشور رسیده است را برای عرضه به موقع در بازار تسریع کنند.
با توجه به موضوعات فوق حالا بازرسان وزارت جهاد کشاورزی نیز در نامه ای رسمی بر این نکته صحه می گذارند که بر اساس اخبار و گزارشات واصه و رصد میدانی بازار، کمبود و عدم عرضه برنج وارداتی وجود دارد و از تجار برنج خواسته شده که عرضه برنج را افزایش دهند.
حال تجار و فعالان بازار برنج خارجی می گویند برنج خارجی برای عرضه ندارند و با توجه به افزایش شدید قیمت برنج خارجی در بازار، اگر برنجی در انبار داشتند بهترین زمان عرضه و سود بیشتر را از دست نمی دادند.
باید منتظر ماند و دید آیا تصمیم گیران دولتی به حرف فعالان بازار برنج و تایید بازرسان آن وزارتخانه و واقعیت های بازار برنج وقعی می نهند یا اینکه به بهانه حمایت از کشاورزان و برای جلوگیری از فشار برخی نمایندگان مجلس و اتکا به آمارهای غیر واقعی ارائه شده، دست روی دست می گذارند تا فاجعه سال ۱۴۰۰ در بازار برنج مجددا تکرار شود.
نظر شما