مواد غذایی> واردات موز از گمرکات و مبادی ورودی سیستان و بلوچستان ممنوع شد.
به گزارش سازمان توسعه تجارت، این تصمیم به دلیل مخاطرات بالای احتمال ورود بیماری خطرناک و قرنطینه ای «پانامای موز» گرفته شده است.
در نامه سازمان توسعه تجارت به گمرک آمده است: با توجه به اعلام وزارت جهاد کشاورزی، مبنی بر انتشار بیماری خطرناک و قرنطینه ای «پانامای موز» در برخی کشورها و مخاطرات بالای احتمال ورود این بیماری به کشور و تهدید موزکاری های استان سیستان و بلوچستان و به استناد آیین نامه اجرایی قانون حفظ نباتات، واردات میوه موز از طریق همه گمرکات و مبادی ورودی استان سیستان و بلوچستان به استثناء گمرک میرجاوه ممنوع است.
همچنین واردات همه اندام های رویشی موز اعم از نهال و پاجوش به کشور تا اطلاع ثانوی و بررسی های تکمیلی ممنوع شده است.
به گزارش ایرنا، موز فقط یک میوه خوراکی محسوب نمی شود بلکه در بسیاری از مناطق دنیا همچون آفریقا به عنوان غذای اصلی مردم اهمیت دارد.
بیماری پانامایی موز به دلیل آلودگی گیاه به قارچ Fusarium oxysporum f. sp. cubense ایجاد می شود؛ این بیماری یک قرن پیش در آمریکای لاتین شیوع پیدا کرد و باعث نابودی هکتارها موزستان شد اما با ورود موز رقم کاوندیش (Cavendish) که به این بیماری بسیار مقاوم است، کشت و کار این رقم گسترش زیادی یافت و تا حدود زیادی از گسترش این بیماری جلوگیری شد.
منبع:ایرنا
به گزارش سازمان توسعه تجارت، این تصمیم به دلیل مخاطرات بالای احتمال ورود بیماری خطرناک و قرنطینه ای «پانامای موز» گرفته شده است.
در نامه سازمان توسعه تجارت به گمرک آمده است: با توجه به اعلام وزارت جهاد کشاورزی، مبنی بر انتشار بیماری خطرناک و قرنطینه ای «پانامای موز» در برخی کشورها و مخاطرات بالای احتمال ورود این بیماری به کشور و تهدید موزکاری های استان سیستان و بلوچستان و به استناد آیین نامه اجرایی قانون حفظ نباتات، واردات میوه موز از طریق همه گمرکات و مبادی ورودی استان سیستان و بلوچستان به استثناء گمرک میرجاوه ممنوع است.
همچنین واردات همه اندام های رویشی موز اعم از نهال و پاجوش به کشور تا اطلاع ثانوی و بررسی های تکمیلی ممنوع شده است.
به گزارش ایرنا، موز فقط یک میوه خوراکی محسوب نمی شود بلکه در بسیاری از مناطق دنیا همچون آفریقا به عنوان غذای اصلی مردم اهمیت دارد.
بیماری پانامایی موز به دلیل آلودگی گیاه به قارچ Fusarium oxysporum f. sp. cubense ایجاد می شود؛ این بیماری یک قرن پیش در آمریکای لاتین شیوع پیدا کرد و باعث نابودی هکتارها موزستان شد اما با ورود موز رقم کاوندیش (Cavendish) که به این بیماری بسیار مقاوم است، کشت و کار این رقم گسترش زیادی یافت و تا حدود زیادی از گسترش این بیماری جلوگیری شد.
منبع:ایرنا
نظر شما