مواد غذایی> روابط عمومی سازمان غذا و دارو ضمن اعلام مجدد الزامات اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی این سازمان برای برچسبگذاری محصولات و فرآوردههای غذایی تراریخته، تاکید کرد: منظور از برچسب گذاری این محصولات، درج عبارت " تغییر ژنتیکی یافته" پس از نام جزء تراریخته در بخش ترکیبات ماده غذایی است.
روابط عمومی سازمان غذا و دارو ضمن اعلام مجدد الزامات اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی این سازمان برای برچسبگذاری محصولات و فرآوردههای غذایی تراریخته، با اشاره ابلاغیه اخیر به معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، درباره مصوبات جلسه شورای ملی ایمنی زیستی (آبان ماه امسال) در زمینه برچسب گذاری محصولات غذایی تراریخته تاکید کرد: منظور از برچسب گذاری این محصولات، درج عبارت " تغییر ژنتیکی یافته" پس از نام جزء تراریخته در بخش ترکیبات ماده غذایی است. بنابراین از این به بعد در خصوص فرآورده های مشمول برچسب گذاری مانند سویا، ذرت، کلزا و پنبه دانه در صورتی که ماده غذایی شامل یا حاوی ماده اولیه با منشا تراریخته باشد، باید عبارت " تغییر ژنتیکی یافته" در مقابل جزء تراریخته درج شود. گفتنی است بر اساس مصوبه شورای ایمنی زیستی کشور، درج هرگونه عبارت یا علامت دیگر به عنوان برچسب گذاری مستلزم کسب مجوز از شورای مذکور است و از آنجا که درج لوگوی تراریخته به تصویب این شورا نرسیده، لذا نیاز به درج لوگو نیست. همچنین طبق اعلام اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درصورتیکه کارخانجات یا واحدهای تولیدی اقدام به چاپ برچسب یا طرح لوگو کرده اند، در حال حاضر نیازی به درج عبارت " تغییر ژنتیکی یافته" روی برچسب و بسته بندی نخواهد بود. پیش ازین مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو همچنین اعلام کرده بود در صورتی که متقاضی بنا بر مستندات معتبر ادعای عدم تراریختگی محصول را داشته باشد، باید فرم تعهدنامه عدم تراریختگی (دستورالعمل اجرایی وزارت بهداشت در خصوص موجودات زنده تغییر ژنتیک یافته و فرآورده های آن مرتبط با مواد غذایی) را تکمیل کرده و با سایر مستندات در محلی مناسب که دسترسی ناظران در دانشگاه ها به آن به سهولت میسر باشد، نگهداری کنند. طبق این دستورالعمل از محموله های غیر تراریخته جهت راستی آزمایی تعهد عدم تراریختگی به طور تصادفی نمونه برداری انجام خواهد شد.
نظر شما