کشاورزی> در حالی که گمرک قیمت هر کیلوگرم انار صادراتی را در پنج ماهه نخست امسال نیم دلار اعلام کرده بود، به تازگی برداشت این محصول آغاز شده و به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به دلیل شیطنت برخی تجار در صادرات انار ریزش‌کرده و ترک‌خورده قیمت صادراتی این محصول کاهش یافته است.

ایران نخستین تولیدکننده انار است و طی سال گذشته هر کیلوگرم از این محصول از حدود سه تا 10 دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.

آمارهای گمرک نشان می‌دهد که طی پنج ماه نخست امسال تنها کشور مشتری انار ایران، عراق بوده که در این مدت حدود 432 تن انار از ایران خریداری کرده است و قیمت هر کیلوگرم از این محصول برای عراق حدود 1300 تومان تمام می‌شود، یعنی حدود 0.47 دلار؛ به این ترتیب ارزش هرکیلوگرم انار صادر شده در این بازه زمانی کمتر از نیم دلار است.

اما ابوالقاسم حسن‌پور- مدیر کل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی – در این باره تصریح کرد: ایران با تولید حدود یک میلیون تن انار نخستین تولیدکننده این محصول در جهان به شمار می‌رود و با وجود مشکلات و کم‌کاری‌هایی که طی سال‌های 1386 تا 1392 در زمینه صادرات انجام شده بود، صادرات این محصول از سال گذشته آغاز شد و پیش بینی می‌شود امسال حدود 100 هزار تن انار ایرانی به کشورهای مختلف صادر شود.

وی افزود: سالانه حدود سه میلیون تن انار در جهان تولید می‌شود که ایران با حدود 82 هزار هکتار باغ در استان‌های فارس، یزد، خراسان جنوبی و رضوی، گلستان، قم، مرکزی، کرمان، سمنان، اصفهان و... که حدود 62 هزار هکتار آن بارآور محسوب می‌شود، یک سوم انار جهان را تولید می‌کند و پس از ایران کشورهای هند، چین، ترکیه و آمریکا نیز به ترتیب در رتبه‌های دوم تا چهارم تولید این محصول قرار دارند.

قیمت صادراتی انار ایرانی 3 تا 10 دلار

مدیر کل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: برداشت انار از باغات کشور از نیمه شهریور آغاز می شود و تا نیمه آبان‌ ادامه دارد و آمار گمرک نشان‌دهنده این است که این محصول شامل انارهای ریزش کرده و ترک خورده بوده که حاصل شیطنت برخی تجار برای برهم زدن بازار انار صادراتی ایران و سودآوری بیشتر بوده است.

حسن‌پور اعلام کرد: از سال گذشته که در زمینه باز کردن درهای صادراتی انار تلاش‌های بسیاری صورت گرفت انار ایرانی به کشورهایی مانند کره‌جنوبی، عراق، روسیه، آذربایجان و... به ارزش تقریبی 3 دلار صادر شد و هر کیلوگرم انار انبار شده که در فروردین امسال به کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه، انگلستان و... صادر شده بود ارزشی حدود 10 دلار معادل 28 هزار 500 تومان داشت، چرا که این محصول خارج از فصل به این‌ کشورها که متقاضی آن بودند صادر شد.

وی همچنین در خصوص وضعیت 20 هزار هکتار از باغات که هنوز به مرحله بارآوری نرسیده‌اند، گفت: در سال جاری و طی سال‌های آینده باغ‌های بسیاری به بارآوری خواهند رسید که می‌توان گفت در صورت فعال شدن و زیر کشت رفتن همه 82 هزار هکتار باغ انار، تولید ایران حدود 600 هزار تن افزایش می‌یابد، چرا که درحال حاضر متوسط برداشت انار در باغ‌های کشور حدود 18 تن در هکتار است و باغداران نمونه بیشتر از 20 تا حدود 150 تن انار در هر هکتار برداشت می‌کنند.
منبع:ایسنا
کد خبر 7c8a640eef51482ba026ad8a0e69410f

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =