با توجه به اینکه در نیمه نخست امسال میزان گندم تولیدی و واردات به حدود 10 میلیون و 400 هزار تن رسید، برای تامین نیاز کشور به واردات دو میلیون و 600 هزار تن دیگر نیاز است که البته شیب تند واردات و دو برابر شدن آن، نشان از رکودشکنی دیگری در سال جاری می‌دهد.

امسال حدود شش میلیون و 700 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد و میزان واردات این محصول در نیمه نخست امسال نیز به بیش از سه میلیون و 700 هزار تن رسید و در مجموع حدود 10 میلیون و 400 هزار تن گندم در کشور موجود است که با توجه به نیاز 13 میلیون تنی سالانه، دو میلیون و 600 هزار تن دیگر باید واردات انجام شود.

اما شیب تند صعودی واردات گندم در نیمه نخست امسال که رشد 165 درصدی از نظر وزنی نسبت به نیمه نخست پارسال داشته است و ادامه این روند، واردات گندم را با رکورد تازه‌ای همراه می‌کند.

چراکه سال گذشته میزان واردات گندم نسبتا مناسب بود و براساس آمار گمرک در شش ماهه نخست پارسال یک میلیون و 401 هزار تن گندم به کشور وارد شد که این میزان در شش ماهه نخست امسال بیش از دو برابر افزایش یافت و به سه میلیون و 717 هزار تن رسید که اگر این روند صعودی واردات گندم ادامه پیدا کند دیگر نمی‌توان به ساماندهی بازار این محصول استراتژیک و خودکفایی آن که در دستور کار وزیر جهاد کشاورزی قرار دارد، امیدوار بود.

البته عباس کشاورز، معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی پیش از این به ایسنا گفته بود واردات گندم مشکلی برای تولید و برداشت آن ایجاد نمی‌کند چراکه گندم برداشتی باید سه تا چهار ماه داخل انبارها بماند تا قابلیت مصرف در نانوایی را پیدا کند.

اما به نظر می‌رسد دولت به ویژه وزارت جهاد کشاورزی که مدیرانش سابقه خودکفایی گندم را در کارنامه خود دارند، بهتر است مدیریت کارآمدتری برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی داشته باشند.

منبع:ایسنا
کد خبر 86429bd698d643eab32b949ef8761143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =