غذا و تغذیه> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت طبیعی را در تقویت مغز و اعصاب و رفع افسردگی موثر دانست.

شربت فرنجمشک و بهار نارنج حاوی انواع ویتامین‌های A ، C  E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، منیزیم، پتاسیم، فسفات، آهن، کلسیم، روی، تانن، پکتین، فنیل اتانول و گرانول است.

برای بررسی خواص شربت فرنجمشک و بهار نارنج و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص شربت فرنجمشک و بهار نارنج

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص شربت فرنجمشک و بهار نارنج اظهار کرد: این شربت نشاط‌آور و ضد افسردگی است و نقش موثری در تقویت مغز و اعصاب و سیستم قلبی و عروقی و بهبود سردرد‌های میگرنی و درد مفاصل دارد؛ شربت فرنجمشک و بهار نارنج از بیش فعالی(ADHD) کودکان هم جلوگیری می‌کند.

وی درباره خواص دیگر شربت فرنجمشک و بهار نارنج بیان کرد: این شربت برای افرادی که از شدت اضطراب و استرس ناخن خود را می‌جوند و دچار تیک عصبی هم هستند، مفید است؛ شربت فرنجمشک و بهار نارنج به رفع بی‌خوابی و تپش قلب و تسکین سردرد کمک شایانی می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) افزود: شربت فرنجمشک و بهار نارنج برای افرادی که دچار مشکلات گوارشی با منشا عصبی هستند، بسیار مفید است، زیرا این شربت اعصاب معده را آرام و ناراحتی‌های گوارشی را هم برطرف می‌کند.

عظمایی تاکید کرد: شربت فرنجمشک و بهار نارنج تاثیر چشمگیری در تقویت حافظه دارد و از بروز آلزایمر در افراد هم جلوگیری می‌کند؛ این شربت موجب تحریک هورمون کورتیزول می‌شود و با کاهش دادن آن بدن را آرام می‌کند.

وی تصریح کرد: شربت فرنجمشک و بهار نارنج تهوع و استفراغ را در زنان باردار برطرف می‌کند؛ این شربت ضد نفخ و بادشکن است و درد‌های قاعدگی را هم تسکین می‌دهد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت فرنجمشک و بهار نارنج خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند؛ این شربت نقش موثری در کنترل فشار خون و هیجانات عصبی و رفع تشنگی، بیماری‌های پوستی مانند خارش، اگزما و کهیر و کم‌ خونی(Anemia) دارد.

عظمایی یادآور شد: شربت فرنجمشک و بهار نارنج اعصاب را آرام می‌کند بنابراین موجب رفع سندروم بی‌قراری پا‌ها می‌شود.

مواد لازم برای تهیه یک و نیم لیتر شربت فرنجمشک و بهار نارنج
عسل                                  ۶ قاشق غذاخوری
عرق بهار نارنج                  یک و نیم لیوان
عرق بیدمشک                  یک لیوان
گلاب                                نصف لیوان
بذر فرنجمشک                 ۲ قاشق غذاخوری
آب                                     ۶ لیوان
آب ولرم                            نصف لیوان

طرز تهیه شربت فرنجمشک و بهار نارنج
-نخست عسل را در آب ولرم حل کنید.
-محلول آب و عسل را به آب بیفزایید و هم بزنید.
-بذر فرنجمشک را به محلول آب و عسل اضافه کنید.
-عرقیجات را به سایر مواد بیفزایید.
-مواد را خوب هم بزنید تا شربت لعاب بدهد و جا بیفتد.
- می‌توان در صورت دلخواه به این شربت یک تا ۲ عدد سیب رنده شده هم اضافه کرد.
-این شربت بهتر است یک لیوان صبح ناشتا و یک لیوان شب قبل از خواب میل شود.

منبع:شفا آنلاین
کد خبر 915e215461b148478fb33e4e2837a4a3

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =