مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، از ابلاغ فهرست 37قلم کالای مضر سلامت از سوی وزیر بهداشت به صدا و سیما خبر داد و گفت: رسانه ملی حق تبلیغات این لیست را ندارد.
دکتر هدایت حسینی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی غذا، درباره ماده 37قانون برنامه پنجم توسعه در زمینه تهیه فهرست کالاهای آسیبرسان سلامت، اظهارداشت: جلسات متعدد کارشناسی با حضور گروههای مختلفی از نمایندگان شرکت های تولید محصولات غذایی برگزار و کالاهای مربوطه که دارای چربی، نمک و شکر زیاد هستند، تدوین شد. هچنین این کالاها جهت ممنوعیت در تبلیغ از سوی وزیر بهداشت به سازمان صدا و سیما ابلاغ شده است.
وی درباره برنامه وزارت بهداشت برای نظارت بر کیفیت آبلیموهای تولیدی، گفت: از سال گذشته برنامه ارتقای کیفیت آبلیمو را در دستور کار داریم. علت تقلب در آبلیموها به علت تعدد نامهای تجاری و همچنین تولیدهای قراردادی است. در این راستا محدودیتهای جدی برقرار کردیم و در سطح عرضه نیز نمونهبرداریهای متعدد انجام شده است.
حسینی افزود: به دنبال بررسیهای انجام شده مشخص شد که تعدادی از این محصولات با استانداردهای وزارت بهداشت مطابقت ندارند. بر این اساس سه خط تولید آبلیمو متوقف و 51پرونده تخلف نیز به مراجع قضائی معرفی شدهاند.
وی به مردم توصیه کرد: به هیچ وجه از آبلیموهای فلهای استفاده نکنند، زیرا سازمان غذا و دارو آبلیموهای فلهای را به هیچ عنوان تایید نمیکند
حسینی با بیان این مطلب که آبلیموهای صنعتی به شدت کنترل میشوند، افزود: در تولید آبلیموها یا باید از کنسانتره استفاده شود یا از لیموی تازه، غیر از این باشد مورد تایید وزارت بهداشت نیست.
مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره سرانجام روغن پالم در محصولات غذایی به ویژه لبنیات، گفت: به دنبال سختگیریهایی که در این زمینه صورت گرفته واردات روغن پالم از 750هزار تن در سال 92به 420هزار تن در سال 93کاهش یافت و در سال 94نیز همین سقف را متوقف کردهایم.
حسینی با بیان اینکه روغن پالم به دلیل روغن اسید اشباع از نظر تغذیهای باید با دقت مصرف شود، گفت: این روغن در تمام دنیا مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما در مصرف آن باید استانداردها را رعایت کرد. اکنون این روغن در محصولات خاصی نظیر روغن سرخکردنی که نیازمند مقاومت حرارتی زیادی است، با استانداردهای لازم اجازه مصرف دارد، اما پالم در لبنیات به جز روکش بستنی ممنوع شده است. در این زمینه آزمایشهای متعدد نیز در سطح عرضه نیز انجام میشود.
مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در شهریور 93تعداد زیادی از محصولات لبنی از روغن پالم استفاده میکردند، ادامه داد: پیگیریهای قضائی لازم در این زمینه انجام شده و اکنون روغن پالم چه در محصولات لبنی پرچرب و چه کم چرب وجود ندارد.
دکتر هدایت حسینی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی غذا، درباره ماده 37قانون برنامه پنجم توسعه در زمینه تهیه فهرست کالاهای آسیبرسان سلامت، اظهارداشت: جلسات متعدد کارشناسی با حضور گروههای مختلفی از نمایندگان شرکت های تولید محصولات غذایی برگزار و کالاهای مربوطه که دارای چربی، نمک و شکر زیاد هستند، تدوین شد. هچنین این کالاها جهت ممنوعیت در تبلیغ از سوی وزیر بهداشت به سازمان صدا و سیما ابلاغ شده است.
وی درباره برنامه وزارت بهداشت برای نظارت بر کیفیت آبلیموهای تولیدی، گفت: از سال گذشته برنامه ارتقای کیفیت آبلیمو را در دستور کار داریم. علت تقلب در آبلیموها به علت تعدد نامهای تجاری و همچنین تولیدهای قراردادی است. در این راستا محدودیتهای جدی برقرار کردیم و در سطح عرضه نیز نمونهبرداریهای متعدد انجام شده است.
حسینی افزود: به دنبال بررسیهای انجام شده مشخص شد که تعدادی از این محصولات با استانداردهای وزارت بهداشت مطابقت ندارند. بر این اساس سه خط تولید آبلیمو متوقف و 51پرونده تخلف نیز به مراجع قضائی معرفی شدهاند.
وی به مردم توصیه کرد: به هیچ وجه از آبلیموهای فلهای استفاده نکنند، زیرا سازمان غذا و دارو آبلیموهای فلهای را به هیچ عنوان تایید نمیکند
حسینی با بیان این مطلب که آبلیموهای صنعتی به شدت کنترل میشوند، افزود: در تولید آبلیموها یا باید از کنسانتره استفاده شود یا از لیموی تازه، غیر از این باشد مورد تایید وزارت بهداشت نیست.
مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره سرانجام روغن پالم در محصولات غذایی به ویژه لبنیات، گفت: به دنبال سختگیریهایی که در این زمینه صورت گرفته واردات روغن پالم از 750هزار تن در سال 92به 420هزار تن در سال 93کاهش یافت و در سال 94نیز همین سقف را متوقف کردهایم.
حسینی با بیان اینکه روغن پالم به دلیل روغن اسید اشباع از نظر تغذیهای باید با دقت مصرف شود، گفت: این روغن در تمام دنیا مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما در مصرف آن باید استانداردها را رعایت کرد. اکنون این روغن در محصولات خاصی نظیر روغن سرخکردنی که نیازمند مقاومت حرارتی زیادی است، با استانداردهای لازم اجازه مصرف دارد، اما پالم در لبنیات به جز روکش بستنی ممنوع شده است. در این زمینه آزمایشهای متعدد نیز در سطح عرضه نیز انجام میشود.
مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در شهریور 93تعداد زیادی از محصولات لبنی از روغن پالم استفاده میکردند، ادامه داد: پیگیریهای قضائی لازم در این زمینه انجام شده و اکنون روغن پالم چه در محصولات لبنی پرچرب و چه کم چرب وجود ندارد.
نظر شما