مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: با مطالعات انجام شده استان کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند قطب تولید لیموترش کشور شود.

ابوالقاسم حسن‌پور در جمع مسئولان و فعالان بخش خصوصی حوزه باغبانی اظهار کرد: با تهدیدی و خساراتی که بیماری جاروک در باغات مرکبات کشور به ویژه لیموترش استان‌های مختلفی چون هرمزگان، فارس و جنوب کرمان به وجود آورده است باید به فکر جایگزینی برای تولیدکنندگان لیموترش باشیم.

وی اظهارکرد: با مطالعاتی که انجام شده است، استان کهگیلویه و بویراحمد جایگاه بالایی در مرکبات دارد چرا که هم رودخانه‌های پر آبی دارد و هم اراضی شیب‌دار و خاک‌های حاصل‌خیزی دارد.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه خشکسالی‌های اخیر نیز موجب افزایش جمعیت حشرات ناقل بیماری جاروک شده است، خاطرنشان کرد: این مشکلات موجب کاهش شدید تولید لیموترش کشور شده است که می‌طلبد در استان کهگیلویه و بویراحمد با هدف جبران کاهش تولید، باغات مرکبات به خصوص لیموترش را توسعه دهیم.

حسن‌پور شرایط توسعه باغات در این استان را با توجه به وجود رودخانه‌های پر آب و میزان مطلوب بارندگی‌ها مساعد دانست و تصریح کرد: در بازدیدهایی که در این دو روز از این استان داشتیم ظرفیت‌های بالای باغبانی و توسعه باغات مرکبات و زیتون کاملا محسوس است.

وی از افزایش سهم یارانه نهال استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و اظهار کرد: برای ایزوله ماندن این استان باید سیاست سازمان جهاد کشاورزی در عدم وارد کردن نهال از استان‌های مجاور تداوم داشته باشد.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: برای تأمین آب احداث باغات در اراضی شیب‌دار اعتبارات لازم را تخصیص می‌دهیم.

وی از برگزاری جلسه‌ای ویژه به همین منظور در وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و اضافه کرد: اختصاص مبلغ 40 میلیارد ریال از اعتبارات ملی به موضوع تأمین آب اراضی شیب‌دار را با جدیت پیگیری می‌کنیم.

منبع:ایسنا
کد خبر 9708da9aeb2c4589a291039d22b5998c

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =