صنایع غذایی > سخنگوی وزارت بهداشت گفت: هدف وزارت بهداشت، از ابتدا کنترل مصرف این روغن بوده و ما هیچگاه به علت ملاحظات اقتصادی و صنعت نمیتوانیم این روغن را از بازار به طور کامل حذف کنیم.
ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری در خصوص اظهارات اخیر رئیسجمهور در مورد روغن پالم گفت: روغن پالم یک روغن خوراکی است و حداقل 5 نوع دارد. این روغن منبع روغن مصرفی 33 درصد کشورهای جهان است. پالم دارای ویژگیهای مثبت و منفی است. پایداری بالا، مقاومت در برابر حرارت ویژگیهای مثبت روغن پالم است که صنعت نیز به آن علاقه دارد و وجود اسیدهای چرب اشباعشده که در رگها رسوب می کند و از لحاظ تغذیهای مشکل دارد از خطرات آن محسوب میشود.
حریرچی افزود: مسائل سلامت مردم و عملکرد وزارت بهداشت را با مسائل سیاسی مخلوط نکنیم.
وی گفت: رئیسجمهور در دیدار با نخست وزیر مالزی به بحث روغن پالم پرداختند و نخستوزیر مالزی به این مسئله اشاره کردند که مالزیاییها با وجود مصرف روغن پالم، سلامتی آنها خوب است. این چنین بود که رئیسجمهور در طی سخنان نخست وزیر مالزی گفتند ما برای تبیین ویژگیهای این روغن منتظر سفر هیأتی از مالزی هستیم تا ویژگیهای آن بررسی شود و سپس به تصمیمگیری بپردازیم.
حریرچی بیان کرد: تمامی کشورهای جهان از روغن پالم استفاده میکنند، اما مصرف بعضی از کشورها به 5 درصد و مصرف بعضی دیگر به 90 درصد میرسد. مصرف کشور ما نیز قبل از اقدامات وزارت بهداشت به حدود 50 درصد میرسید که ما از سال 93 واردات آن را کاهش دادیم.
حریرچی گفت: واردات روغن پالم در سال 91 و 92، 750 هزار تن، 93 و 94، 400 هزار تن و با اقدامات صورتگرفته در شش ماهه نخست سال 95 به 180 هزار تن رسید که نسبت آن به شش ماهه نخست سال 94 کاهش 15 درصدی را نشان میداد.
منبع:فارس
نظر شما