کشاورزی> با اجرای طرح افزایش ضریب خود اتکایی تولید برنج با محوریت اقتصاد مقاومتی، ظرف 10 سال عملکرد تولید این محصول از 4.8 تن در هکتار به 6.6 تن در هکتار میرسد.
به گزارش روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، کاوه خاکسار مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت زراعت با اعلام این مطلب افزود: این طرح با ضریب خوداتکایی 65 درصد تدوین شده و اجرای آن کمک بزرگی به تولید برنج کشور خواهد کرد.
وی گفت: سطح زیر کشت برنج در طرح افزایش ضریب خوداتکایی محصول 484 هزار هکتار پیشبینی شده و برنامه ما این است که ظرف چند سال آینده به علت بحران آب، سطح کشت برنج استانهای غیر شمالی را کاهش دهیم و بر تولید این محصول در استانهای شمالی متمرکز شویم.
خاکسار با بیان اینکه طرح افزایش ضریب خوداتکایی تولید برنج، در وزارت جهاد کشاورزی به تائید رسیده است و در صورت نهایی شدن و تامین اعتبار، اجرای آن از امسال آغاز خواهد شد.
وی کاهش ضایعات برنج را یکی از اهداف ویژگیهای طرح افزایش ضریب خوداتکایی این محصول دانست و گفت: بیشترین مقدار ضایعات برنج مربوط به مرحله برداشت و فرآوری در واحدهای شالیکوبی است و از این رو 100 پروژه برای ارتقای مدیریت مزرعه و برنامههایی برای اصلاح و نوسازی واحدهای شالیکوبی در این طرح دیده شده است.
مهندس خاکسار با اذعان به اینکه در این طرح، سطح کشت برنج بر محصول اضافه خواهد شد، گفت: سطح زیر کشت ارقام برنج پر محصول در سال جاری 60 هزار هکتار و سطح زیر کشت ارقام محلی 400 هزار هکتار گزارش شده است.
وی در عین حال بر افزایش کشت کیفیت برنج تاکید و تصریح کرد: یکی از کارهای مهم ارتقای کیفیت برنج است و به این منظور باید طرح اجرا شود که برنج تولید شده در مزارع کشور شناسنامه داشته باشند.
مهندس خاکسار افزایش تولید برنج بر اساس پایداری و حفظ محیط زیست، تمرکز کشت در استانهای شمالی و بخش کوچکی از استان گلستان، افزایش کارایی مصرف آب در شالیزارهای کشور با توجه به بحران آب موجود، افزایش بهرهوری با تاکید بر جلوگیری از تغییر کاربری شالیزارها، کاهش هزینه تولید و و افزایش درآمد کشاورزان از طریق افزایش عملکرد و مکانیزه کردن عملیات کشاورزی و کاشت 100 درصد مکانیزه و برداشت با کمباین را از دیگر اهداف طرح افزایش ضریب خود اتکایی تولید برنج برشمرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، کاوه خاکسار مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت زراعت با اعلام این مطلب افزود: این طرح با ضریب خوداتکایی 65 درصد تدوین شده و اجرای آن کمک بزرگی به تولید برنج کشور خواهد کرد.
وی گفت: سطح زیر کشت برنج در طرح افزایش ضریب خوداتکایی محصول 484 هزار هکتار پیشبینی شده و برنامه ما این است که ظرف چند سال آینده به علت بحران آب، سطح کشت برنج استانهای غیر شمالی را کاهش دهیم و بر تولید این محصول در استانهای شمالی متمرکز شویم.
خاکسار با بیان اینکه طرح افزایش ضریب خوداتکایی تولید برنج، در وزارت جهاد کشاورزی به تائید رسیده است و در صورت نهایی شدن و تامین اعتبار، اجرای آن از امسال آغاز خواهد شد.
وی کاهش ضایعات برنج را یکی از اهداف ویژگیهای طرح افزایش ضریب خوداتکایی این محصول دانست و گفت: بیشترین مقدار ضایعات برنج مربوط به مرحله برداشت و فرآوری در واحدهای شالیکوبی است و از این رو 100 پروژه برای ارتقای مدیریت مزرعه و برنامههایی برای اصلاح و نوسازی واحدهای شالیکوبی در این طرح دیده شده است.
مهندس خاکسار با اذعان به اینکه در این طرح، سطح کشت برنج بر محصول اضافه خواهد شد، گفت: سطح زیر کشت ارقام برنج پر محصول در سال جاری 60 هزار هکتار و سطح زیر کشت ارقام محلی 400 هزار هکتار گزارش شده است.
وی در عین حال بر افزایش کشت کیفیت برنج تاکید و تصریح کرد: یکی از کارهای مهم ارتقای کیفیت برنج است و به این منظور باید طرح اجرا شود که برنج تولید شده در مزارع کشور شناسنامه داشته باشند.
مهندس خاکسار افزایش تولید برنج بر اساس پایداری و حفظ محیط زیست، تمرکز کشت در استانهای شمالی و بخش کوچکی از استان گلستان، افزایش کارایی مصرف آب در شالیزارهای کشور با توجه به بحران آب موجود، افزایش بهرهوری با تاکید بر جلوگیری از تغییر کاربری شالیزارها، کاهش هزینه تولید و و افزایش درآمد کشاورزان از طریق افزایش عملکرد و مکانیزه کردن عملیات کشاورزی و کاشت 100 درصد مکانیزه و برداشت با کمباین را از دیگر اهداف طرح افزایش ضریب خود اتکایی تولید برنج برشمرد.
نظر شما