مواد غذایی> در آخرین روزهای کاری دولت دوازدهم جدال برای اصلاح و متناسب سازی قیمت ها با هزینه های تولید میان تولیدکنندگان و دولت بالا گرفته است.
چندی پیش احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی دامداران به عنوان نماینده دامداران خبر از افزایش قیمت 47 درصدی شیر خام داده بود که براساس آن نرخ هر کیلوگرم از این محصول از 4 هزار و 500 تومان به 6 هزار و 400 تومان می رسید، ولی امروز واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور افزایش قیمت شیر خام را به کل تکذیب کرد.
وی افزود: هیچ تصمیمی درباره افزایش قیمت شیر خام گرفته نشده است و هرکسی شیر را گران بفروشد تخلف کرده و با گران فروشان برخورد می شود.
بنابراین گزارش، براساس اعلام دامداران نرخ شیر خام در کمیته ای در وزارت جهاد کشاورزی با حضور تشکلهای دامداران 6 هزار و 400 تومان با افزایش نزدیک به 50 درصد تعیین شده و آن را ملاک عمل کارگروه تنظیم بازار می دانند.
موضوع تغییر قیمت شیر خام در هفته اینده در جلسه کارگروه تنظیم بازار مورد بررسی قرار می گیرد اما شواهد امر نشان می دهد که وزارت جهاد کشاورزی نیز همسو با دامداران موافق افزایش قیمت نرخ شیر خام است. گفتنی است که اخیرا قیمت سبوس گندم نیز آزاد شده و براین اساس کارخانجات آرد این محصول را به صورت عرضه و تقاضا در اختیار دامداران قرار می دهند.
همچنین قیمت سایر نهاده های مصرفی دامداران نیز در سال جاری افزایش یافته اما نرخ شیر خام تغییر نکرده که این موضوع مورد اعتراض بخش تولید است.
محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی نیز گفت: در صورتی که نرخ شیر خام به 6400 تومان برسد قیمت لبنیات نیز باید متناسب با آن افزایش یابد.
وی افزود: با توجه به اینکه هزینه های بسته بندی انرژی کارگری و حمل و نقل در سال جاری افزایش یافته است این افزایش قیمت شیر خام که 65 درصد هزینه های تولید را شامل می شود در مجموع منجر به افزاشی ورود 70 درصدی قیمت لبنیات خواهد شد.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی گفت: پیشنهاد می شود که به جای تعیین قیمت دستوری نرخ شیر خام و لبنیات اجازه داده شود که بازار قیمت این محصولات را تعیین کند؛ براین اساس نرخ هر کیلوگرم شیر خام درصورت ازاد بودن بیش از 8 هزار و 400 تومان خریداری نخواهد داشت که براین اساس قیمت لبنیات نیز حداکثر 20 درصد افزایش می یابد.
بنابراین گزارش، درحالی که دولت اخرین روزهای فعالیت خود را می گذراند جدال میان سازمان حمایت و تنظیم بازار با فعالین تولیدی بالاگرفته است و تولیدکنندگان خواهان افزایش قیمت محصول نهایی خود با توجه به بالا رفتن نرخ هزینه های تولید هستند.
بنابراین گزارش چندی پیش قیمت مصوب مرغ و روغن نباتی افزایش یافت و تولیدکنندگان بخش تخم مرغ و ماکارانی نیز خواهان افزایش قیمت محصول خود هستند.
منبع:تسنیم
نظر شما