۰ نفر
۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۷
صنایع غذایی> یک متخصص علوم و صنایع غذایی با تشریح چای درجه یک، دو و سه نسبت به اینکه مردم چای «کله مورچه» ننوشند، به جزئیات بهترین چای پرداخت و گفت: چای، بسته‌بندی‌های معروف به کیسه ای از خاکه‌های بی‌کیفیت چای تهیه می‌شوند که اغلب حاوی عطر و طعم شیمیایی‌ هستند.

دکتر محمد حسین عزیزی با اشاره به اینکه بهترین نوع چای آن است که پس از دم کشیدن، برگ‌های آن در قوری مشخص، باز و مسطح شود و عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد، اظهارداشت: همچنین رنگ چای قهوه ای و در غلظت کم باشد و مزه‌ای گس و طعمی اندکی تلخ داشته باشد.

عزیزی ادامه داد: اغلب چای‌هایی که روی بسته‌بندی آن کلمات شکسته، برگی، قلمی و تهیه شده از برگچه‌های بالایی بوته چای نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبیت بالایی برخوردارند و نشانه‌ای برای تشخیص چای خوبند.

رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه به برگ‌های بالایی بوته چای، غنچه‌های برگی چای نیز گفته می‌شود، عنوان کرد: این برگ‌ها نرمی و لطافت بیشتری دارند و ریزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر بیشتر و طعم گس‌تری دارند و جزو چای‌های درجه ۱ محسوب می‌شوند. برگ‌های کمی درشت‌تر، چای درجه ۲ و چایی که از برگ‌های بزرگ و پیر و ضخیم پایینی بوته‌ها تهیه شده باشد چای درجه ۳ نامیده می‌شود که تلخ‌تر است. در میان انواع چای، بسته‌بندی‌های معروف به کیسه ای هم از خاکه‌های بی‌کیفیت چای تهیه می‌شوند که اغلب حاوی عطر و طعم شیمیایی‌اند.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، چای کله مورچه و باروتی که خیلی سریع رنگ می‌دهند و چه بسا به همین دلیل هم بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته اند، چای درجه ۳ هستند که از مخلوط کردن خرده‌ها و پودر کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه می‌شوند. این نوع چای‌ها را فرم می‌دهند یا به شکل گلوله در می‌آورند و چون به این نوع چای رنگ سنتزی می‌زنند پس از مدتی رنگ آن تغییر کرده و کدر، تیره و مات می‌شود که همین نشانه‌ها و خصوصیات مشخص می‌کند چنان چایی حاوی مواد رنگی و بی کیفیت است.

عزیزی همچنین درباره چای ارگانیک که این روزها در برخی مراکز عرضه می‌شود، به سلامت آنلاین گفت: نمی‌توان به ارگانیک بودن این نوع محصولات اعتماد کرد اما برای خرید چای بهتر است سراغ برندهای معتبر و معروف رفت و هرگز چای فله ای خریداری نکرد چون این نوع چای‌های فله‌ای کارشناسی نشده‌اند و اغلب هم در شرایط غیر بهداشتی نگاهداری می‌شوند.

به گفته این متخصص علوم و صنایع غذایی؛ چای شکسته، برگی، قلمی و انواعی که از برگچه‌های بالایی بوته چای تهیه شده باشد، بهترین انواع چای سیاه محسوب می‌شود و بر عکس، چای کله مورچه و باروتی، چای درجه ۳ است و کیفیت و ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارد.


کد خبر bfa7adce8d1e4d2d8fc5612969430653

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =