تاریخ انقضا بر روی بسته‌بندی مواد غذایی درج شده و به این وسیله مصرف کننده از تاریخ تولید و انقضا محصول مطلع می‌شود. مصرف برخی مواد غذایی بعد از تاریخ انقضا موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ها می‌شود.

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، محققان استرالیایی اظهار کردند: برخی مواد غذایی نباید حتی یک روز بعد از انقضا مصرف شوند. این مواد غذایی به شرح ذیل است:

سبزی‌های بسته‌بندی و خردشده: این مواد بعد از تاریخ انقضا مکان مناسبی برای رشد باکتری‌های عفونت‌زا هستند.

توت تازه: شستن کامل توت بعد از خرید بسیار بااهمیت است. توت مکان مناسبی برای انگل‌هاست و موجب اسهال در انسان می‌شود. اگر تاریخ مصرف آن به پایان رسیده و حالت خرابی دارد حتما از مصرف آن خودداری کنید.

گوشت بسته‌بندی شده: با به پایان رسیدن تاریخ مصرف گوشت باکتری لیستریا در آن رشد کرده هر چند این ماده غذایی در یخچال نگهداری شود. اگر رنگ گوشت تغییر کرد یا بوی نامطبوعی داشت هرگز آن را مصرف نکنید.

تخم مرغ: مصرف تخم مرغ تاریخ گذشته نیز بسیار خطرناک است. باکتری‌ها در پوسته تخم مرغ رشد کرده و موجب عفونت خواهند شد.

گوشت چرخ‌کرده: مصرف این ماده غذایی تاریخ گذشته یا حتی پیش از اینکه تاریخ مصرف آن به پایان برسد اگر در مکان مطلوب و طبق اصول بهداشتی نگهداری نشود نیز بسیار خطرناک است.

پنیر: زمان انقضا پنیرهای مختلف متفاوت است. بخصوص اگر پنیر از شیرغیرپاستوریزه تهیه شده باشد موجب عفونت خواهد شد.

جوانه‌ها: جوانه‌ها برای رشد نیاز به محیط گرم و مرطوب دارند. متاسفانه این محیط برای رشد بسیاری از باکتری‌ها مناسب است. به دلیل اینکه این مواد به صورت خام مصرف می‌شوند بهتر است بعد از پایان رسیدن زمان انقضا مصرف نشوند.

مرغ خام: به دلیل خوب پخته نشدن مرغ باکتری‌های بسیاری در آن رشد می‌کنند. اگر مدت مصرف آن به پایان برسد قطعا عفونت در بدن نیز حتی با پخته شدن آن افزایش می‌یابد. مصرف مرغ تاریخ مصرف گذشته ارزش خطر کردن ندارد.
کد خبر cf78bbb0ca714acb90e51ad34a1c24a7

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =