خبرگزاری تسنیم: یک تولید کننده لبنیات با اشاره به اینکه تولید لبنیات پُرچرب بر اساس استانداردهای علمی و بین المللی با افزودن خامه و یا کره حیوانی به شیر؛ مجاز است، گفت: روغن پالم برای خوراک دام وارد کشور شد ولی در فرآوردههای پُر چرب لبنی استفاده شد.
به گزارش حوزه سلامت خبرگزاری تسنیم، محمد علی باهری رئیس هیات مدیره یکی از شرکتهای تولید کننده لبنیات اظهار داشت: مصرف روغن پالم و هر نوع افزودنی غیر مجاز دیگر به شیر و لبنیات، اقدامی غیر اخلاقی و سود جویانه است که مضرات جدی آن بر سلامت افراد جامعه، جبران ناپذیر خواهد بود.
وی گفت: روغن پالم که دارای اسیدهای چرب مضر برای سلامت بوده و مهم ترین تبعات آن گرفتگیهای عروق قلبی، مغزی و سکته است، پیش از این برای خوراک دام وارد کشور میشد، اما متأسفانه عده ای از تولید کنندگان غیر متعهد برای تولید فرآوردههای پُر چرب لبنی از آن بهره گرفته اند.
باهری تصریح کرد: وجود مواد رسوب دهنده جدار عروق در این ماده آنقدر زیاد است که تولید کنندگان با وجدان و با شرف از روغن پالم و روغنهای نباتی در تولید محصولات خود استفاده نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه گران شدن خامه، علت مهمی برای استفاده از ماده جایگزین در تولید لبنیات پُر چرب بوده است گفت: در تولید ماست و لبنیات با چربی بیش از پنج درصد تا دوازده درصد متاسفانه برخی تولیدکنندگان از روغن گیاه پالم استفاده کرده اند، ولی مجموعه تولیدی ما از این مساله مستثنی بوده است.
باهری افزود: در تولید خامه قنادی، پنیر، شیر پر چرب، ماستهای چکیده و انواع ماستهای خامه ای و پُر چرب، تولید کنندگان متخلف برای تامین درصدهای چربی مورد نظراز روغن پالم که حالت نیمه جامد دارد استفاده کرده اند که باید وزارت بهداشت و ارگانهای مسئول برخورد جدی با آنان انجام دهند.
وی با اشاره به تولید روزانه ۳۳ محصول از ۳۰۰ تن شیر فراهم آوری شده از دامپروریهای مورد اعتماد گفت: با اطمینان خاطر میتوان بیان کرد که دامپروریها به ویژه آن دسته دامپروریهایی که شیر و لبنیات مورد نیاز ما از آن تامین میشود، هیچ گاه از این ماده مضر جهت پر چرب کردن شیر استفاده نکرده اند.
این تولید کننده با سابقه محصولات لبنی کشور با تاکید بر اهمیت خرید لبنیات سالم از تولیدکنندگان مطرح و مورد تایید، از وزارت بهداشت و مسئولان قضایی درخواست کرد تا با اعلام اسامی تولیدکنندگان متخلف، نقشی موثر در اطلاع رسانی صحیح و کاربردی جهت شناسایی تولیدکنندگان صادق و دلسوز کشور داشته باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد که مصرف لبنیات پُر چرب برای افراد سالم و جوانان که فعالیت مناسب روزانه و تحرک کافی دارند میتواند نقش سودمندی بر سلامت آنان داشته باشد ولی توصیه نمیشود که افراد بالای ۵۰ سال از لبنیات پُر چرب زیاد استفاده کنند.
روغن پالم چیست؟
به گزارش تسنیم، روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربیها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربیها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارد که در دمای اتاق جامد است. روغن پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c۱۶ یالمتیک اسید گرفته است.
روغن پالم؛ واژه یا به عبارتی ماده ای است که اگر چه جدید نیست اما در چند روز اخیر وارد حوزه گسترده واژه های نگران کننده در ذهن ایرانیان شده است. اما روغن پالم چیست و چرا اضافه کردن آن به مواد پرچرب خطر آفرین است؟
روغن پالم یا نخل نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج میشود.
بهکارگیری روغن نخل بهعنوان سوخت گیاهی از چند سال اخیر، موجب افزایش تقاضای جهانی و در نتیجه افزایش قیمت آن هم شدهاست. کشور مالزی بزرگترین تولیدکننده روغن نخل در دنیا است. و در اکثر خیابانهای شهرهای مالزی این درخت به فراوانی دیده میشود.
مثل همه روغنهای گیاهی روغن نخل حاوی کلسترول نیست، اگر چه مصرف چربی اشباع شده کلسترول LDL و HDL را افزایش میدهد.
روغن نخل یک ماده رایج پخت و پز در کمربند استوایی، افریقا،اسیای جنوب شرقی و بخش هایی از برزیل است. در دیگر نقاط جهان برای پایین آوردن هزینهها در صنایع غذایی تجاری و پایداری بالا اکسیداتیو (اشباع) محصول تصفیه شده برای سرخ کردن هم استفاده میشود.
با این حال مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ انجام شد که نشان داد ممکن است روغن نخل جایگزین مناسبی به دلیل داشتن چربیهای ترانس برای افراد با سطح بالا LDL نیست. استفاده از روغن نخل نگرانیهایی را برای گروههای فعال محیط زیست ایجاد کرده است.
میزان زیاد روغنها در درختان باعث جذب سرمایه گذاران برای سود دهی شده است که این منجر به از بین رفتن جنگلهای مالزی و اندونزی به منظور ایجاد فضا برای کشت خالص روغن خرما شده است.
پالم و افزایش بیماری قلبی
روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربی ها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربیها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارند که در دمای اتاق جامد هستند. روغن پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c۱۶ یالمتیک اسید گرفته است.
اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیل دهنده روغن نخل است. به گفته ی سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده ای است که نشان می دهد مصرف پالمتیک اسید احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. بنابراین آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس در طبقه بندی قرار می دهند. چربی های ترانس نیز در دمای اتاق جامداند
آنتی اکسیدانهای روغن پالم قرمز مثل توکوتری نولز و کاروتنوئیدها به دلیل خواص درمانی که ادعا می شد به مواد غذایی و لوازم آرایش اضافه می شد و هم اکنون هم در مواد آرایشی خانمها استفاده می شود و قسمت اعظم تولیدات آرایشی به روغن پالم وابسته است. مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ میزان انتشار اکرول را آزمایش کرد. نشان داد که یک محصول سمی و بد بود حاصل از تجزیه گلیسرول از قسمت عمیق سرخ کردن سیب زمینی در روغن پالم قرمز و زیتون و روغن آفتابگردان اشباع نشده حاصل می شود.
در حال حاضر روغن پالم به عنوان «روغن گیاهی» یا «چربی گیاهی» بر روی برچسبهای مواد غذایی در اتحادیه اروپا (EU) ذکر شده است. از سال ۲۰۱۵ زیر نظر اتحادیه اروپا در بسته بندی مواد غذایی دیگر اجازه استفاده از اصطلاح کلی «چربی گیاهی» یا «روغن گیاهی» در فهرست مواد تشکیل دهنده داده نخواهد شد. تولید کننده مواد غذایی باید نوع خاص چربی گیاهی را استفاده میکند شامل روغن پالم را ذکر کند.
سایر کاربردها: سوخت زیستی
روغن نخل را میتوان به عنوان بیودیزل (سوخت زیستی) که آن هم معمولاً به عنوان روغن پالم متیل استر شناخته شده است استفاده کرد.
روغن پالم متیل استر از طریق یک فرایند به نام تبادل استری ایجاد شده است. سوخت زیستی روغن پالم معمولاً برای ساخت بیو دیزل روغن پالم مخلوط با سایر سوختها مخلوط می شود. بیو دیزل روغن پالم استاندارد N۱۴۲۱۲ اروپا را برای سوخت زیستی دریافت کرد. بزرگ ترین واحد تولید بیو دیزل روغن پالم در جهان در سال ۲۰۱۱ فنلاند بود که روغن بیو دیزل گیاهی را در سنگاپور افتتاح کرد.
به گزارش حوزه سلامت خبرگزاری تسنیم، محمد علی باهری رئیس هیات مدیره یکی از شرکتهای تولید کننده لبنیات اظهار داشت: مصرف روغن پالم و هر نوع افزودنی غیر مجاز دیگر به شیر و لبنیات، اقدامی غیر اخلاقی و سود جویانه است که مضرات جدی آن بر سلامت افراد جامعه، جبران ناپذیر خواهد بود.
وی گفت: روغن پالم که دارای اسیدهای چرب مضر برای سلامت بوده و مهم ترین تبعات آن گرفتگیهای عروق قلبی، مغزی و سکته است، پیش از این برای خوراک دام وارد کشور میشد، اما متأسفانه عده ای از تولید کنندگان غیر متعهد برای تولید فرآوردههای پُر چرب لبنی از آن بهره گرفته اند.
باهری تصریح کرد: وجود مواد رسوب دهنده جدار عروق در این ماده آنقدر زیاد است که تولید کنندگان با وجدان و با شرف از روغن پالم و روغنهای نباتی در تولید محصولات خود استفاده نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه گران شدن خامه، علت مهمی برای استفاده از ماده جایگزین در تولید لبنیات پُر چرب بوده است گفت: در تولید ماست و لبنیات با چربی بیش از پنج درصد تا دوازده درصد متاسفانه برخی تولیدکنندگان از روغن گیاه پالم استفاده کرده اند، ولی مجموعه تولیدی ما از این مساله مستثنی بوده است.
باهری افزود: در تولید خامه قنادی، پنیر، شیر پر چرب، ماستهای چکیده و انواع ماستهای خامه ای و پُر چرب، تولید کنندگان متخلف برای تامین درصدهای چربی مورد نظراز روغن پالم که حالت نیمه جامد دارد استفاده کرده اند که باید وزارت بهداشت و ارگانهای مسئول برخورد جدی با آنان انجام دهند.
وی با اشاره به تولید روزانه ۳۳ محصول از ۳۰۰ تن شیر فراهم آوری شده از دامپروریهای مورد اعتماد گفت: با اطمینان خاطر میتوان بیان کرد که دامپروریها به ویژه آن دسته دامپروریهایی که شیر و لبنیات مورد نیاز ما از آن تامین میشود، هیچ گاه از این ماده مضر جهت پر چرب کردن شیر استفاده نکرده اند.
این تولید کننده با سابقه محصولات لبنی کشور با تاکید بر اهمیت خرید لبنیات سالم از تولیدکنندگان مطرح و مورد تایید، از وزارت بهداشت و مسئولان قضایی درخواست کرد تا با اعلام اسامی تولیدکنندگان متخلف، نقشی موثر در اطلاع رسانی صحیح و کاربردی جهت شناسایی تولیدکنندگان صادق و دلسوز کشور داشته باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد که مصرف لبنیات پُر چرب برای افراد سالم و جوانان که فعالیت مناسب روزانه و تحرک کافی دارند میتواند نقش سودمندی بر سلامت آنان داشته باشد ولی توصیه نمیشود که افراد بالای ۵۰ سال از لبنیات پُر چرب زیاد استفاده کنند.
روغن پالم چیست؟
به گزارش تسنیم، روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربیها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربیها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارد که در دمای اتاق جامد است. روغن پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c۱۶ یالمتیک اسید گرفته است.
روغن پالم؛ واژه یا به عبارتی ماده ای است که اگر چه جدید نیست اما در چند روز اخیر وارد حوزه گسترده واژه های نگران کننده در ذهن ایرانیان شده است. اما روغن پالم چیست و چرا اضافه کردن آن به مواد پرچرب خطر آفرین است؟
روغن پالم یا نخل نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج میشود.
بهکارگیری روغن نخل بهعنوان سوخت گیاهی از چند سال اخیر، موجب افزایش تقاضای جهانی و در نتیجه افزایش قیمت آن هم شدهاست. کشور مالزی بزرگترین تولیدکننده روغن نخل در دنیا است. و در اکثر خیابانهای شهرهای مالزی این درخت به فراوانی دیده میشود.
مثل همه روغنهای گیاهی روغن نخل حاوی کلسترول نیست، اگر چه مصرف چربی اشباع شده کلسترول LDL و HDL را افزایش میدهد.
روغن نخل یک ماده رایج پخت و پز در کمربند استوایی، افریقا،اسیای جنوب شرقی و بخش هایی از برزیل است. در دیگر نقاط جهان برای پایین آوردن هزینهها در صنایع غذایی تجاری و پایداری بالا اکسیداتیو (اشباع) محصول تصفیه شده برای سرخ کردن هم استفاده میشود.
با این حال مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ انجام شد که نشان داد ممکن است روغن نخل جایگزین مناسبی به دلیل داشتن چربیهای ترانس برای افراد با سطح بالا LDL نیست. استفاده از روغن نخل نگرانیهایی را برای گروههای فعال محیط زیست ایجاد کرده است.
میزان زیاد روغنها در درختان باعث جذب سرمایه گذاران برای سود دهی شده است که این منجر به از بین رفتن جنگلهای مالزی و اندونزی به منظور ایجاد فضا برای کشت خالص روغن خرما شده است.
پالم و افزایش بیماری قلبی
روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربی ها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربیها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارند که در دمای اتاق جامد هستند. روغن پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c۱۶ یالمتیک اسید گرفته است.
اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیل دهنده روغن نخل است. به گفته ی سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده ای است که نشان می دهد مصرف پالمتیک اسید احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. بنابراین آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس در طبقه بندی قرار می دهند. چربی های ترانس نیز در دمای اتاق جامداند
آنتی اکسیدانهای روغن پالم قرمز مثل توکوتری نولز و کاروتنوئیدها به دلیل خواص درمانی که ادعا می شد به مواد غذایی و لوازم آرایش اضافه می شد و هم اکنون هم در مواد آرایشی خانمها استفاده می شود و قسمت اعظم تولیدات آرایشی به روغن پالم وابسته است. مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ میزان انتشار اکرول را آزمایش کرد. نشان داد که یک محصول سمی و بد بود حاصل از تجزیه گلیسرول از قسمت عمیق سرخ کردن سیب زمینی در روغن پالم قرمز و زیتون و روغن آفتابگردان اشباع نشده حاصل می شود.
در حال حاضر روغن پالم به عنوان «روغن گیاهی» یا «چربی گیاهی» بر روی برچسبهای مواد غذایی در اتحادیه اروپا (EU) ذکر شده است. از سال ۲۰۱۵ زیر نظر اتحادیه اروپا در بسته بندی مواد غذایی دیگر اجازه استفاده از اصطلاح کلی «چربی گیاهی» یا «روغن گیاهی» در فهرست مواد تشکیل دهنده داده نخواهد شد. تولید کننده مواد غذایی باید نوع خاص چربی گیاهی را استفاده میکند شامل روغن پالم را ذکر کند.
سایر کاربردها: سوخت زیستی
روغن نخل را میتوان به عنوان بیودیزل (سوخت زیستی) که آن هم معمولاً به عنوان روغن پالم متیل استر شناخته شده است استفاده کرد.
روغن پالم متیل استر از طریق یک فرایند به نام تبادل استری ایجاد شده است. سوخت زیستی روغن پالم معمولاً برای ساخت بیو دیزل روغن پالم مخلوط با سایر سوختها مخلوط می شود. بیو دیزل روغن پالم استاندارد N۱۴۲۱۲ اروپا را برای سوخت زیستی دریافت کرد. بزرگ ترین واحد تولید بیو دیزل روغن پالم در جهان در سال ۲۰۱۱ فنلاند بود که روغن بیو دیزل گیاهی را در سنگاپور افتتاح کرد.
نظر شما