محققان دانشگاه کانازاوای ژاپن با مطالعه بر روی حدود ۲ هزار نفر متوجه شدند افرادی که پلو بیشتری مصرف میکردند کیفیت خواب بهتری داشتند.
به گزارش ایرنا، مطالعه محققان ژاپنی نشان میدهد که مصرف پلو میتواند به افرادی که مشکل خواب دارند کمک کند. محققان دانشگاه کانازاوای ژاپن با مطالعه بر روی حدود ۲ هزار نفر متوجه شدند افرادی که پلو بیشتری مصرف میکردند کیفیت خواب بهتری داشتند. محققان در این مطالعه همچنین میزان نان و نودل مصرفی (رشتههای ظریف پاستا) را نیز بررسی کردند اما ارتباط مشابهی میان مصرف بیشتر آنها و کیفیت بهتر خواب پیدا نکردند. به گفته محققان، برنج دارای میزان «گلیسمیک ایندکس» یا شاخص قندی (GI) بالایی است. گلایسمیک ایندکس در حقیقت درجهبندی مواد غذایی دارای کربوهیدرات بر اساس میزان تاثیرشان بر روی قند خون در فاصله زمانی کوتاهی پس از صرف غذا است. کربوهیدراتهایی که در طول چرخه هضم سریعتر شکسته و جذب میشوند باعث افزایش گلایسمیک ایندکس غذاها میشوند. غذاهای مملو از GI سطح پروتیینی به نام «تریپتوفان» (tryptophan) را که بدن از آن برای تولید ماده شیمیایی «سرتونین» در مغز استفاده میکند، افزایش میدهند و سرتونین نیز به نوبه خود موجب ترغیب خواب میشود. محققان دانشگاه کانازاوا نتیجه گرفتند که نان و نودل شاخص قندی کمتری دارند که این موضوع میتواند علت اصلی عدم کمک این مواد غذایی به کیفیت خواب باشد.
به گزارش ایرنا، مطالعه محققان ژاپنی نشان میدهد که مصرف پلو میتواند به افرادی که مشکل خواب دارند کمک کند. محققان دانشگاه کانازاوای ژاپن با مطالعه بر روی حدود ۲ هزار نفر متوجه شدند افرادی که پلو بیشتری مصرف میکردند کیفیت خواب بهتری داشتند. محققان در این مطالعه همچنین میزان نان و نودل مصرفی (رشتههای ظریف پاستا) را نیز بررسی کردند اما ارتباط مشابهی میان مصرف بیشتر آنها و کیفیت بهتر خواب پیدا نکردند. به گفته محققان، برنج دارای میزان «گلیسمیک ایندکس» یا شاخص قندی (GI) بالایی است. گلایسمیک ایندکس در حقیقت درجهبندی مواد غذایی دارای کربوهیدرات بر اساس میزان تاثیرشان بر روی قند خون در فاصله زمانی کوتاهی پس از صرف غذا است. کربوهیدراتهایی که در طول چرخه هضم سریعتر شکسته و جذب میشوند باعث افزایش گلایسمیک ایندکس غذاها میشوند. غذاهای مملو از GI سطح پروتیینی به نام «تریپتوفان» (tryptophan) را که بدن از آن برای تولید ماده شیمیایی «سرتونین» در مغز استفاده میکند، افزایش میدهند و سرتونین نیز به نوبه خود موجب ترغیب خواب میشود. محققان دانشگاه کانازاوا نتیجه گرفتند که نان و نودل شاخص قندی کمتری دارند که این موضوع میتواند علت اصلی عدم کمک این مواد غذایی به کیفیت خواب باشد.
نظر شما