گسترش، پیشبرد و ارتقای علمی علوم و صنایع غلات، توسعه کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به امور آموزش و پژوهش در زمینه‌های پس از برداشت و فرآوری غلات از جمله اهداف اصلی انجمن است.
دکتر محمدرضا سابقی، دبیر و عضو هیات مدیره انجمن علوم و فناوری غلات ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ما ضمن بیان این مطلب تصریح کرد: انجام تحقیقات علمی و فرهنگی در سطح ملی و بین‌المللی با محققان و متخصصانی که به گونه‌ای با علم کشاورزی و فناوری غلات سر و کار دارند، همکاری با نهادهای اجرایی، علمی و پژوهشی در زمینه ارزیابی و بازنگری و اجرای طرح‌ها و برنامه‌های مربوط به امور آموزشی و پژوهشی در زمینه علمی موضوع فعالیت، ترغیب و تشویق پژوهشگران و تجلیل از محققان و استادان ممتاز، خدمات آموزشی و پژوهشی و فنی و انتشار کتب و نشریات علمی از جمله محور فعالیت‌های انجمن به شمار می‌رود.
دبیر انجمن علمی غلات تشکیل کمیته‌های تخصصی نظیر کمیته غلات، آرد و صنایع وابسته، نان و شیرینی، آموزش و پژوهش، روابط عمومی و انتشارات و کمیته روابط بین‌الملل را از جمله دیگر برنامه‌های این انجمن برشمرد و تصریح کرد: انجمن در صدد است تا با جمع‌آوری آمار و اطلاعات جامع در زمینه غلات، بانک جامع اطلاعات غلات را شکل داده و نقشه راه بهبود کیفیت غلات را جهت ارتقای کیفی غلات و فرآورده‌های آن ترسیم کند.
وی انعقاد تفاهمنامه با مرکز پژوهش‌های غلات، اجرای طرح بازرسی و نمونه‌برداری از نانوایی‌های سنتی منطقه سه شهرداری تهران با همکاری سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی، اجرای طرح ممیزی علم غلات کشور و برگزاری کارگاه‌های تخصصی در حوزه آرد و نان را از جمله اهم فعالیت‌های انجام شده این انجمن برشمرد.
سابقی متذکر شد: طرح ارزیابی کیفیت گندم و آرد استان تهران و همچنین ارزیابی کیفی نان‌های سنتی لواش، تافتون و بربری در منطقه سه شهرداری استان تهران توسط گروهی متشکل از کارشناسان اداره استاندارد استان تهران و کارشناسان انجمن برای مدت شش ماه و با به کارگیری تعدادی بازرسان آموزش دیده اجرا شد.
وی تصریح کرد: از تمامی گندم سیلوها و انبارها نمونه‌برداری شد و همچنین از آردهای تولید شده توسط کارخانجات و نان‌های تولیدی منطقه سه شهرداری تهران نمونه‌برداری شد و آزمایش‌های فیزیکی، شیمیایی و ارگانولپتیکی توسط آزمایشگاه‌های مورد تایید استاندارد روی نمونه‌ها انجام شد تا بدین وسیله معضلات فعلی نان مشخص شود.
دبیر انجمن علمی غلات پیرامون اجرای طرح ممیزی علم غلات کشور نیز یادآور شد: ماهیت علم غلات به گونه‌ای است که دربرگیرنده رشته‌های مختلف تخصصی اعم از علوم پایه و علوم کشاورزی است و متخصصان این رشته‌ها به طور حداقل روی تحقیقات در مورد علم غلات و به صورت تخصصی در مورد رشته‌های مرتبط با غلات به تحقیق مشغولند.
وی با اشاره به اینکه برای تهیه گزارش جامع از وضعیت علمی رشته‌های مرتبط با غلات در کشور با توجه به راهنمای روش کار توسط گروه ممیزی کشور، شاخص‌های کمی و کیفی به تفکیک مورد بررسی قرار گرفتند و براساس یافته‌های حاصل از بانک‌های علمی معتبر دنیا نسبت مقالات کشور ما در حوزه آرد، نان و شیرینی در کشور کانادا 66/4 برابر ایران، استرالیا 9/5 برابر ایران، ترکیه 8/0 برابر ایران، انگلستان 55/11 برابر ایران است و ایران نسبت به مالزی سه برابر است.
کد خبر 20284

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =