بر اساس توافق با سازمان استاندارد، میزان مجاز نیترات در آب‌های معدنی 20 میلی‌گرم در هر لیتر آب اعلام شد که شرایط سختگیرانه‌تری از استانداردهای جهانی کدکس دارد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان آب معدنی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این مطلب گفت: طبق استانداردهای جهانی کدکس، میزان مجاز نیترات در هر لیتر آب 50 میلی‌گرم است که استاندارد ملی کشور سختگیرانه‌تر از استانداردهای جهانی است.

پیمان فروهر افزود: به جرأت می‌توان گفت که 99 درصد از آب‌های بسته‌بندی در کشور دارای نیتراتی کمتر از 10 میلی‌گرم در هر لیتر هستند و در مواردی نیز که نیترات آب بسته‌بندی به 15 میلی‌لیتر برسد، از استانداردهای ملی 20 میلی‌گرم کمتر است.

وی خاطرنشان کرد: میزان نیترات موجود در آب‌های معدنی وضعیت نگران‌کننده‌ای ندارد و نگرانی‌های موجود نشانی از عدم اطلاعات صحیح درباره میزان مجاز نیترات در آب است.

فروهر ادامه داد: بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت 120 واحد فعال در تولید آب معدنی وجود دارد. ولی به‌نظر می‌رسد با توجه به مشکلات نقدینگی بعضی از این واحدها، این تعداد به حدود 90 واحد رسیده است.

 

سرانه مصرف آب معدنی 30 لیتر برای هر ایرانی

فعال بخش خصوصی تصریح کرد: بر اساس تولید برندهای بزرگ تولیدکننده آب معدنی حدود دو میلیارد لیتر سال گذشته در کشور آب معدنی تولید شد و سرانه مصرف این فرآورده به 25 الی 30 لیتر در سال رسیده است. این در حالی است که سرانه مصرف آب معدنی در کشور همسایه ترکیه 85 الی 100 لیتر در سال است.

وی یادآور شد: سرانه مصرف آب معدنی در سال 88، 10 الی 15 لیتر بوده که با ارتقاء فرهنگ مصرف در سال 90 دوبرابر افزایش پیدا کرد.

فروهر در پایان به مصرف‌کنندگان توصیه کرد که از مصرف آب معدنی‌هایی که در بیرون فروشگاه‌ها و در معرض مستقیم نور خورشید قرار می‌گیرند، خودداری کنند.

کد خبر 21211

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =