عضو هیات مدیره بانک کشاورزی گفت: با تسهیلات بانک کشاورزی یک چهارم مرغداریها و 17 درصد گاوداریهای کشور بهینهسازی سوخت شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس داور ماهیکار امروز در حاشیه امضای سند پروژه مشترک بانک کشاورزی و دفتر عمران سازمان ملل متحد تحت عنوان بانکداری سبز، در جمع خبرنگاران افزود: با تسهیلات بانک کشاورزی یک چهارم مرغداریهای و 17 درصد گاوداریهای کشوربهینهسازی سوخت شد.
عضو هیات مدیره بانک کشاورزی افزود: همچنین با تسهیلات این بانک 45 هزار و 186 دستگاه انواع ماشین آلات کشاورزی از قبیل تراکتور و کمباین خریداری شد.
ماهیکار گفت: در اجرای طرح بهینه سازی مصرف سوخت در مرغداری ها و گاوداری ها نیز تولیدکنندگان از تسهیلات این بانک بهره مند شدند؛ به گونه ای که تاکنون 25 درصد گاوداری ها و 17 درصد مرغداری های کل کشور از طریق استفاده از این منابع از روش های قدیمی مصرف سوخت به روش های جدید تغییر یافتهاند.
وی در ادامه با تاکید بر نقش سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی بر حجم تولید بخش کشاورزی و سایر بخش ها، افزود: بر اساس آخرین پژوهش های انجام شده، به ازای یک درصد افزایش در ارزش افزوده بخش کشاورزی، رشد اقتصادی 13 صدم درصد و به ازای یک درصد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی 15 صدم درصد به تولید ناخالص داخلی افزوده می شود و به ازای یک درصد افزایش سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، تولید در سایر بخش ها هشت دهم درصد افزایش می یابد.
ماهی کار در ارتباط با موضوع سند پروژه مشترک بانک کشاورزی و دفتر عمران سازمان ملل متحد تحت عنوان بانکداری سبز نیز گفت: این طرح در ارتباط با انطباق تسهیلات بانک کشاورزی با نکات مورد توجه زیست محیطی در کشور اجرا می شود و دفتر عمران سازمان ملل متحد نیز بانک کشاورزی را همراهی خواهد کرد تا بتوانیم شاخص های زیست محیطی را وارد رویه های اعتباری خود کند.
عضو هیات مدیره بانک کشاورزی، افزود: این طرح ابتدا در استان های مرکزی زنجان و خراسان شمالی اجرا خواهد شد و شاخص های زیست محیطی وارد ارزیابی های بانک خواهد شد.
به گفته ماهی کار، این امر ما را در رسیدن به رشد پایدار و حفظ منابع و در بلند مدت نیز در دستیابی به اشتغال و توسعه پایدار کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به تخصصی بودن بانک کشاورزی، گفت: در شرایط فعلی 60 درصد از منابع مورد نیاز بخش کشاورزی به واسطه بانک کشاورزی تامین می شود؛ بنا بر این بانک می تواند نقشی تاثیرگذار در راستای رسیدن به بانک سبز ایفا کند.
عضو هیات مدیره بانک کشاورزی انتقال دانش برای دستیابی به بانک سبز را عمده ترین تعهد دفتر عمران سازمان ملل متحد ذکر کرد و توجه جدی به مبحث محیط زیست و توسعه پایدار را مهمترین محور همکاری های میان بانک و دفتر عمران ملل متحد عنوان کرد.
وی، لحاظ کردن شاخص های زیست محیطی در دستور العمل های اعتباری، توجه به محیط زیست طرح های سرمایه گذاری، انتقال تجارب در بخش محیط زیست، برگزاری همایش ها و دوره های آموزشی را از دیگر محورهای این سند همکاری عنوان کرد و گفت: این قرارداد شرایطی را فراهم می کند که الگوهای موفق زیست محیطی اجرا شده توسط بانک نیز تقویت شود.
ماهیکار در ادامه سخنان خود به طرح های زیست محیطی که تاکنون با حمایت بانک کشاورزی در کشور اجرا شده است اشاره کرد و گفت: طرح های مرتبط با آبیاری تحت فشار، طوبی، بهینه سازی مصرف انرژی در چاه های کشاورزی، بیمه کشاورزی، احیای اراضی، ایجاد جایگاه های سوخت در جنگل ها، احداث کشتارگاه های صنعتی و طرح احداث سیلوهای فلزی مدرن به منظور جلوگیری از فساد گندم طی سالهای اخیر به منظور رعایت نکات زیست محیط اجرا و مورد حمایت بانک کشاورزی قرار گرفته است.
این مقام مسئول در بانک کشاورزی، طرح های خرید کامیون های سردخانه دار، احداث انبارهای سرد و سردخانه، برنامه های مبارزه با بیماری های مشترک میان انسان و دام و مبارزه بیولوژیک و همچنین طرح احداث گلخانه های مدرن را از دیگر پروژه هایی ذکر کرد که بانک کشاورزی در حوزه اقتصادی منابع مالی مورد نیاز آن را تامین کرده و در ارتباط با رعایت نکات زیست محیطی مورد توجه قرار گرفته است.
این سند امروز توسط محمد طالبی مدیر عامل بانک کشاورزی و گری لوئیس نماینده دفتر عمران ملل متحد برای اجرای بانکداری سبز در تهران به امضا رسید.
کد خبر 25252
نظر شما