سازمان غذا و دارو علاوه بر کنترل ورود مواد اولیه و خام مورد استفاده در تولید فرآورده های گوشتی و نظارت حین تولید در سطح عرضه هم بر این فرآورده ها و تمام مواد غذایی نظارت دارد.

به گزارش سرویس سلامت ایسنا، محمد هاشمی، مدیر روابط عمومی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: به منظور کنترل ورود مواد اولیه و خام مورد استفاده در تولید فرآورده های گوشتی، تمام مواد خام مصرفی از جمله گوشت خام (مرغ و گوشت قرمز) و فرآورده های پودری، سویا، شیرخشک و سایر مواد اولیه مجاز همگی می بایست از محل های دارای مجوزهای مربوطه از جمله مجوز سازمان دامپزشکی و پروانه ساخت از سازمان غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی مربوطه دریافت شوند.

بازرسان معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی کشور همچنین به طور مستمر و ادواری از کارخانه‌های تولید کننده فرآورده های گوشتی بازدید به عمل آورده و شرایط تولید از جمله مواد اولیه مورد استفاده، شرایط بهداشتی خطوط تولید، شرایط بهداشتی کارگران، محیط کار، دستگاه ها و ماشین آلات را به طور مرتب مورد کنترل و ارزیابی قرار می دهند و مستندات حاصله در این موارد در بازدیدهای ادواری بازبینی می شود. مضافاً اینکه بر اساس قانون مواد خوردنی و آشامیدنی، مسوولان فنی مستقر در واحدهای تولیدی موظفند در تمام ساعات فعالیت کارخانه ها در واحد حضور و نظارت کافی و موثر بر تمام مراحل تولید داشته باشند و چنانچه آزمایشگاه واحد تولیدی توانایی انجام برخی آزمونهای خاص را نداشته باشد، مجاز است تا با آزمایشگاه‌های مورد تائید وزارت بهداشت جهت انجام آن آزمون‌ها، قرارداد معتبر منعقد و نمونه محصولات یا مواد اولیه خود را در طی فواصل زمانی تعیین شده به آن آزمایشگاه‌ها ارسال کند.

وی تصریح کرد: فرآورده های گوشتی واحدهای تولیدی از جمله سوسیس و کالباس طی برنامه های زمان بندی مشخص از سطح عرضه نمونه برداری و جهت مطابقت با معیارهای بهداشتی مربوطه به اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو و نیز آزمایشگاه های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارسال می‌شود و در صورت عدم مطابقت با هر یک از معیارهای بهداشتی مربوطه ، اقدامات قانونی لازم انجام می‌شود.

هاشمی در عین حال خاطرنشان کرد: با وجود انجام تمام کنترل های بهداشتی لازم از شهروندان درخواست می‌شود چنانچه در سطح عرضه مغایرتی با استانداردهای مربوطه مشاهده کردند مراتب را جهت بررسی و انجام اقدامات قانونی لازم به این اداره کل منعکس کنند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.

کد خبر 28224

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =