مواد غذایی>دبیرکل کانون صنایع غذایی ایران گفت: تبعیض در اختصاص یارانه به واحدهای تولیدی نان صنعتی، مانع از توسعه این بخش شده است.

کاوه زرگران افزود: بر اساس ماده 110 قانون برنامه پنجم توسعه، واحدهای نان سنتی و صنعتی باید از مزایای قانونی یکسانی در ضرایب بیمه، مالیات و مواد اولیه برخوردار باشند اما در عمل، دولت، آرد یارانه ای را به واحدهای نان سنتی اختصاص داده و واحدهای صنعتی از آرد آزاد استفاده می کنند که در مواردی تا 800 تومان در هر کیلوگرم آرد ، تفاوت قیمت وجود دارد.

وی اضافه کرد: با این تفاوت قیمت، مصرف کننده به سمت نان سنتی که ارزانتر است می رود که موجب می شود، ظرفیت کلانی از سرمایه گذاری ها تعطیل و متوقف باشند.

زرگران گفت: سیاست های کلی بر این بود که نحوه تولید نان از روش سنتی به صنعتی سوق یابد و بر همین اساس برنامه ریزی شده بود که در پایان سال 94، حدود 40 درصد از نان مصرفی کشور به روش صنعتی تولید شود اما امروز نه تنها این برنامه محقق نشد بلکه عقبگرد داشتیم و سهم نان صنعتی از نان مصرفی مردم کمتر از حدود 4 سال قبل است. 

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران با بیان اینکه در لایحه بودجه سال آینده در حوزه کشاورزی 11 هزار و 600 میلیارد تومان یارانه درنظر گرفته شده است ، افزود: از این میزان 10 هزار و 500 میلیارد تومان مربوط به دو نوع یارانه نان است که در مقایسه با سال گذشته تا 60 درصد افزایش یافته است. 

وی افزایش قیمت گندم را علت اصلی افزایش یارانه نان برای ثابت نگه داشتن قیمت این ماده غذایی دانست. 

زرگران گفت: یارانه نان بیشتر باید بعنوان یارانه تنظیم بازاری و یارانه کالای اساسی درنظر گرفته شود و نمی توان این یارانه را یارانه کشاورزی تلقی کرد زیرا باید یارانه کشاورزی شاهد افزایش تولیدی بهره وری در بخش کشاورزی باشیم.

وی افزود: اگر یارانه نان را از یارانه کشاورزی جدا کنیم ، آن بخش از یارانه ای که برای بخش کشاورزی می ماند در مقایسه با دیگر کشورها نشان می دهد به بخش کشاورزی اهمیت لازم داده نشده است. 

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران گفت: با تلاش ها و پیشرفت هایی که در دو سال اخیر در افزایش راندمان و بهره وری بخش زراعت شاهد بودیم ، انتظار این بود دولت از بخش کشاورزی حمایت بیشتری کند تا با خودکفایی، تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی را شاهد باشیم. 

زرگران افزود: امروز دولت گندم را به صورت تضمینی کیلویی 1270 تومان خریداری می کند و همان گندم را به قیمت کیلویی 660 تومان به کارخانه های آرد تحویل می دهد که یارانه نان صرف مابه التفاوت قیمت گندم می شود تا قیمت نان ثابت بماند ،همچنان که حدود 3 سال است قیمت نان و آرد تغییر نکرده است. 

وی با بیان اینکه طرح شیر مدارس ، طرحی ملی و موفق در کنار طرح تغذیه رایگان مدارس در مناطق مردم بود ، گفت: 70 نوبت شیر در دوره ابتدایی و راهنمایی توزیع می شد و در مقطعی، دوره دبیرستان هم اضافه شد و طرح آن قدر عالی بود که بسیاری از کشورها از ما الگوبرداری کردند.

وی اظهار داشت : اما کسری بودجه های 4 تا 5 سال اخیر موجب شد توزیع شیر کاهش یابد و توزیع شیر از برخی مناطق و مقاطع تحصیلی و برخی مناطق کلان شهرها حذف و کمرنگ شود. 

وی افزود: بودجه 200 میلیارد تومانی اختصاص یافته برای توزیع شیر در مدارس بسیار ناچیز است زیرا شیر مدرسه صرفاً تغذیه نیست بلکه راهکاری برای ارتقای رشد دانش آموزان به ویژه در مناطق محروم و جلوگیری از مشکلاتی مانند پوکی استخوان در بزرگسالی است. 

زرگران گفت: راهکارهای جدید بخش خصوصی این است که کارت های اعتباری میان دانش آموزان توزیع شود تا دانش آموز با استفاده از این کارت، در زمان لازم، شیر را با قیمت پایین تر از سوپرمارکت ها و فروشگاه ها تأمین کند اما بودجه 200 میلیارد تومانی برای این طرح کفایت نخواهد کرد.

اجرای طرح با کارت اعتباری هزینه های حمل را حذف می کند و با این صرفه جویی می توان شیر بیشتری به دست مصرف کننده نهایی رساند. 

زرگران گفت: سال های 87 و 88 نان صنعتی هم در کنار شیر مدارس دراختیار دانش آموزان قرار می گرفت که این طرح هم به علت کسری بودجه لغو شد. 

وی افزود: با توجه به افزایش قیمت نفت درخواست ما این است در بودجه نان و شیر مدارس بازنگری صورت گیرد تا طرح تغذیه نان و شیر مدارس دوباره اجرایی شود.

منبع:خبرگزاری صداوسیما

کد خبر 3e30052118b34504b1a9579534158678

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =