خریداران، جایگزینی برای روغن پالم اندونزی ندارند

ممنوعیت صادرات روغن پالم اندونزی قیمت تمام روغن‌های خوراکی را در دنیا افزایش داده و شرایط بد جوی در آمریکای جنوبی و بحران اوکراین هیچ جایگزینی برای آن نگذاشته است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، ممنوعیت صادرات روغن پالم اندونزی مصرف‌کنندگان روغن‌های خوراکی در سراسر دنیا را مجبور کرده هزینه بالاتری برای این محصولات بپردازند، چون جایگزینی برای آن ندارند. شرایط بد جوی و حمله روسیه به اوکراین عرضه روغن‌های نباتی را محدود کرده‌است.
این اقدام اندونزی به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده روغن پالم دنیا قیمت تمام روغن‌های خوراکی از جمله روغن پالم، روغن سویا، روغن آفتابگردان و روغن کانولا را افزایش می‌دهد و فشار بیشتری بر مصرف‌کنندگان در آسیا و آفریقا که همین حالا هم با افزایش قیمت سوخت و مواد غذایی مواجه هستند وارد می‌کند.
روغن پالم که از آن در مصارف مختلفی از کیک‌ها گرفته تا مواد آرایشی و محصولات بهداشتی استفاده می‌شود، 60 درصد کل صادرات روغن‌های نباتی در دنیا را تشکیل می‌دهد و اندونزی حدود یک‌سوم صادرات کل روغن‌های گیاهی را برعهده دارد. اندونزی جهت مقابله با افزایش قیمت‌ داخلی، صادرات این روغن را از 22 آوریل ممنوع کرده‌است.
افزایش قیمت جهانی مواد غذایی با ادامه جنگ اوکراین
 این اتفاق در شرایطی می‌افتد که صادرات سایر روغن‌ها هم محدود شده‌است: روغن سویا به‌خاطر خشک‌سالی در آمریکای جنوبی، روغن کانولا به‌خاطر خراب شدن محصولات کانولا در کانادا و روغن آفتاب‌گردان به‌خاطر جنگ اوکراین.
قیمت روغن‌های نباتی 50 درصد طی 6 ماه گذشته افزایش‌یافته که می‌توان آن را نتیجه کمبود نیروی کار در مالزی و خشک‌سالی در آرژانتین و کانادا، بزرگ‌ترین صادرکنندگان روغن سویا و روغن کانولا دانست.
خریداران امیدوار بودند افزایش صادرات روغن آفتاب‌گردان اوکراین بتواند کمبود روغن‌های گیاهی را جبران کند. اما حمله روسیه به اوکراین عرضه این محصول را متوقف کرده‌است.
و حالا تصمیم اندونزی برای توقف صادرات روغن پالم شوک دیگری به خریداران وارد کرده‌است.
خریدارانی مانند هند، بنگلادش و پاکستان تلاش می‌کنند خرید روغن پالم از مالزی ،دومین تولیدکننده این محصول در دنیا را افزایش دهند اما این کشور هم نمی‌تواند جای خالی روغن اندونزی را پر کند.
اندونزی حدود نیمی از واردات روغن پالم هند را برعهده دارد اما پاکستان و بنگلادش حدود 80 درصد از مصرف روغن پالم خود را از اندونزی وارد می‌کنند. بنابراین به‌نظر می‌رسد هیچ جایگزینی برای این محصول اندونزی وجود ندارد و تمام کشورها آسیب می‌بینند.
کد خبر 52516

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =