کشاورزی> عیسی کلانتری گفت: مساله آب فقط، خطر برای نظام نیست، خطر برای تاریخ هفت هزارساله این سرزمین است. این مساله را نباید با مساله جزیی‌تری مثل چند یوزپلنگ کمرنگ کنیم.

عیسی کلانتری در نخستین نشست خبری خود گفت: رؤسا و مدیران می‌آیند و می‌روند اما خبرنگاران سنگ کف جو هستند. من در همه این سال‌ها که در حاشیه محیط زیست بودم از غیرت و تعصب شما خوشم می‌آمد. دوست‌داران واقعی محیط زیست همان خبرنگاران زیست محیطی رسانه‌های کشور هستند. باید شما را از نظر علمی تقویت بکنیم و این وظیفه سازمان است.

وی افزود: با تغییراتی که در آینده نزدیک در سازمان از نظر تشکیلاتی خواهیم داد جایگاه مهم‌تری برای شما از نظر علمی و همچنین آسانی کارتان پیش‌بینی کنیم.

کلانتری اظهار کرد: محیط زیست را به کمک شما باید به داخل خانواده‌ها ببریم. اگر محیط زیست به داخل خانواده‌ها وارد نشود ما و شما کاری از پیش نخواهیم برد. حدود ۳ هزار محیط بان نمی‌توانند محیط و حیات وحش را مدیریت کنند بدون اینکه مردم خودشان محیط بان منطقه محل خود باشند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: همین‌طور حفاظت از منابع ژنتیکی بدون اینکه خود مردم پی به اهمیت آن ببرند امکان‌پذیر نیست. یا تمیز نگه داشتن محیط هم بدون مشارکت مردم امکان ندارد. بسیار می‌گویند کار فرهنگی زمان‌بر است اما زمانش آن‌قدر زیاد نیست.

وی یادآور شد: در شهر بیرجند شما هیچ زباله ای در سطح شهر نمی‌بینید علتش این است که مردم کثیف نمی‌کنند. بیرجند شاید کمترین مامور تمیزکننده شهر را داشته باشد اما مردم شهر را کثیف نمی‌کنند. ما باید کشور را با آموزش و بردن فرهنگ محیط زیست به داخل جامعه به این شکل دربیاوریم و این نقش شماست. اگر خوب فعالیت کنید و ما هم شما را خوب پشتیبانی کنیم می‌توانیم حافظ محیط زیست باشیم اگرنه نمی‌توانیم.

کلانتری افزود: معدن طلایی در ورزقان برای استخراج طلا از سیانور هم استفاده می‌کند. ضوابط زیست محیطی را رعایت نکرده‌اند و برخی پرندگان و … از بین رفته‌اند. قاضی اول حکم بستن معدن را داده و بعد حکم بازکردن را داده است. محیط زیست متعلق به نسل‌های بعد است و ما امانت‌دار هستیم. منتهی هر کشوری اولویتی به محیط زیستش می‌دهد. در کشور چین اولین مساله محیط زیستش آلودگی هوا است. در پکن در هفته‌هایی از سال اصلاً نفس کشیدن امکان ندارد. در کشور دیگری ممکن است اولویت اول مساله پسماند باشد. در کشور ما بدون اغراق بالای ۷۰ درصد مشکلات محیط زیست مساله آب است و باید روند موجود در کشور ادامه پیدا کند مساله آب فقط یک مساله خطر برای نظام نیست، خطر برای تاریخ هفت هزارساله‌ی این سرزمین است. این مساله را نباید با مساله جزیی‌تری مثل چند یوزپلنگ کمرنگ کنیم. آب را نباید قربانی یک گونه گیاهی کنیم. تهدید آب برای کشور مساله بود و نبود کشور است.

وی افزود: حالا مثلاً تراریخته اهمیتش دربرابر آب خیلی خیلی جزیی است ما نباید مساله اصلی کشور در محیط زیست را قربانی مسائل فرعی کنیم. الان بیش از ۷۵ درصد آب‌های شیرین فسیلی خود را که حاصل صدها ها سال کار طبیعت در زیر زمین بوده از دست دادیم. اما اصلاً اهمیت نمی‌دهیم چرا که نمی‌توانیم این موضوع را تشخیص بدهیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: زمانی دریاچه ۳۰ میلیارد متر مکعب آب داشت و کارشناسان گفتند اگر تعادل آبی از دست برود این دریاچه خواهد خشکید. آن زمان سمیناری در حاشیه اطراف دریاچه که همه‌اش زیر آب بود گذاشتیم. آن زمان گفتند آقای کلانتری ما را مسخره کرده آب دریاچه راه‌آهن را گرفته اما ایشان می‌گویند دریاچه به زودی خشک می‌شود.

وی اظهار کرد: مسائل زیست محیطی در نقاط مختلف کشور فرق می‌کند. در شمال کشور مساله اول پسماند است اگرچه در دیگر نقاط کشور اولویت چهارم و پنجم را دارد. مساله آب در شمال کشور شاید از آخرین مسائل باشد و اولویت پنجم و ششم هم ندارد. اما در دیگر نقاط کشور اهمیت شماره یک است. در جایی مثل بیرجند پسماند اصلاً مشکل نیست و آنجا مساله اول آب است و جای دیگری مساله اول آلودگی هواست.

کلانتری خاطرنشان کرد: حفظ محیط زیست در کلان وظیفه حکومت است اما الان دولت که تنها بخشی از حکومت است هم از پس آن بر نمی‌آیند.

عیسی کلانتری در ادامه افزود: یکی از اهداف توسعه پایدار حفظ حقوق نسل‌های بعد است. آیا نسل بعد آب و خاک و تنوع زیستی و حیات وحش جنگل نمی‌خواهد؟ چون ما فناوری حفاری و اره برقی و تفنگ ژ۳ داریم همه چیز را برای خوشبختی نسل موجود می‌خواهیم.

وی ادامه داد: اگر ما سیاست توسعه متوازن و پایدار را درست پیاده کنیم هیچ مشکلی نه با حفظ محیط زیست و نه با توسعه خواهیم داشت اما اگر سیاست متوازن را در پیش نگیریم یکی قربانی دیگری خواهد شد. اگر حفظ محیط زیست را با توسعه همراه نکنیم مثل کشورهای آفریقای استوایی می‌شویم که جنگل و منابع طبیعی دارند اما مثل حیوان زندگی می‌کنند. برعکس آن هم می‌شود برخی کشورهای غربی که با خرج منابع طبیعی و هزینه کشورهای دیگر می‌خواهند خود را نجات دهند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص شیوه اطلاع رسانی در این سازمان تاکید کرد: من به همکارانم گفتم هیچ‌کس حق کوچک‌ترین بی‌احترامی به هیچ خبرنگاری را ندارد. چرا که اگر شما درست مسائل را منعکس کنید و جامعه درست مسائل را دریافت کند، می‌توانیم مطمئن باشیم محیط زیست درستی را برای نسل بعد به جا می‌گذاریم اگر نه این نسل موجود با استفاده نادرست از فناوری همه چیز را برای نسل بعد از بین می‌برد. 

وی افزود: سیاست سازمان، توسعه پایدار است. سیاست سازمان، توسعه متوازن است. ما در راستای توسعه متوازن و توسعه پایدار و با یک سری تغییرات تشکیلاتی می‌خواهیم نه مانع توسعه واقعی کشور باشیم و نه می‌خواهیم محیط زیست را به واسطه عدم پیشرفت حفظ کنیم. کشور نزدیک به چهار و نیم میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی بیکار دارد و دولت نمی‌تواند بی توجه به این موضوع سیاست‌گذاری کند.

منبع:مهر
کد خبر 6077785ecbbd4dfd9bfaf15a60f3a421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =