مطالعه محققان تایوانی نشان داد یک گرم زردچوبه در روز باعث بهبودی حافظه میشود و خطر زوال عقل را کاهش میدهد.
به گزارش گروه دانستنیهای خبرگزاری فارس، مطالعهای که توسط محققان تایوانی انجام شد نشان داد یک گرم زردچوبه برای حافظه افرادی که فشار خون کمی بالا دارند موثر است. زردچوبه ادویهای است که در غذاهای آسیایی استفاده میشود و رنگ زرد و نارنجی آن به دلیل رنگدانهای به نام کورکومین است و با آزمایشاتی که محققان انجام دادند متوجه شدند این ادویه خطر زوال عقل را کاهش میدهد.
در این مطالعه 48 نفر بیش از 60 سال که دارای قند خون بالا و بدون دیابت بودند مورد آزمایش قرار گرفتند؛ این افراد به 4 گروه 12 نفره تقسیم شدند؛ هر روز برای صبحانه 119 گرم نان سفید، یک قرص یک گرمی زردچوبه یا دو گرم دارچین یا هر دو با هم به آنها داده میشد اما نان سفید هر روز به شرکت کنندگان داده میشد.
دارچین باعث کاهش قند خون میشود و خطر انحطاط عصبی را کاهش میدهد، به همین منظور نویسندگان این مطالعه به شرکت کنندگان دارچین میدادند.
حافظه کاری شرکت کنندگان (حافظه کاری توانایی ذهنی است که فرد را قادر به استدلال، حل مسئله یا مشکل و برنامه ریزی میکند) قبل از غذا و 6 ساعت پس از خوردن غذا بررسی شد.
به گفته یکی از نویسندگان این مطالعه تست حافظه کاری ساده است و برای ارزیابی شناخت و پیش بینی وخامت و زوال عقل در آینده بسیار مفید است.
نتیجه آزمایشات:
زردچوبه باعث افزایش حافظه کاری شد و همراه با دارچین باعث باقی ماندن حافظه و تغییر نکردن آن شده بود؛ به گفته محققان کورکومین زردچوبه احتمالاً نقشی در مکانیسمهای مختلف بیولوژیکی، افسردگی را از بین میبرد و به دلیل اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خواص ضد سرطانی دارد.
زردچوبه را میتوان در بسیاری از غذاها و نوشیدنیها اضافه کرد به عنوان مثال میتوان کمی زردچوبه در چای معمولی یا چای گیاهی اضافه کرد اما افرادی که در معرض خطر سنگ کلیه هستند به دلیل این که زردچوبه سطح اسید اگزالیک در ادرار را افزایش میدهد باید کمتر زردچوبه مصرف کنند.
این مطالعه در مجله تغذیه درمانی آسیا و اقیانوسیه منتشر شد.
منبع: Journal de Clinical Nutrition
به گزارش گروه دانستنیهای خبرگزاری فارس، مطالعهای که توسط محققان تایوانی انجام شد نشان داد یک گرم زردچوبه برای حافظه افرادی که فشار خون کمی بالا دارند موثر است. زردچوبه ادویهای است که در غذاهای آسیایی استفاده میشود و رنگ زرد و نارنجی آن به دلیل رنگدانهای به نام کورکومین است و با آزمایشاتی که محققان انجام دادند متوجه شدند این ادویه خطر زوال عقل را کاهش میدهد.
در این مطالعه 48 نفر بیش از 60 سال که دارای قند خون بالا و بدون دیابت بودند مورد آزمایش قرار گرفتند؛ این افراد به 4 گروه 12 نفره تقسیم شدند؛ هر روز برای صبحانه 119 گرم نان سفید، یک قرص یک گرمی زردچوبه یا دو گرم دارچین یا هر دو با هم به آنها داده میشد اما نان سفید هر روز به شرکت کنندگان داده میشد.
دارچین باعث کاهش قند خون میشود و خطر انحطاط عصبی را کاهش میدهد، به همین منظور نویسندگان این مطالعه به شرکت کنندگان دارچین میدادند.
حافظه کاری شرکت کنندگان (حافظه کاری توانایی ذهنی است که فرد را قادر به استدلال، حل مسئله یا مشکل و برنامه ریزی میکند) قبل از غذا و 6 ساعت پس از خوردن غذا بررسی شد.
به گفته یکی از نویسندگان این مطالعه تست حافظه کاری ساده است و برای ارزیابی شناخت و پیش بینی وخامت و زوال عقل در آینده بسیار مفید است.
نتیجه آزمایشات:
زردچوبه باعث افزایش حافظه کاری شد و همراه با دارچین باعث باقی ماندن حافظه و تغییر نکردن آن شده بود؛ به گفته محققان کورکومین زردچوبه احتمالاً نقشی در مکانیسمهای مختلف بیولوژیکی، افسردگی را از بین میبرد و به دلیل اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خواص ضد سرطانی دارد.
زردچوبه را میتوان در بسیاری از غذاها و نوشیدنیها اضافه کرد به عنوان مثال میتوان کمی زردچوبه در چای معمولی یا چای گیاهی اضافه کرد اما افرادی که در معرض خطر سنگ کلیه هستند به دلیل این که زردچوبه سطح اسید اگزالیک در ادرار را افزایش میدهد باید کمتر زردچوبه مصرف کنند.
این مطالعه در مجله تغذیه درمانی آسیا و اقیانوسیه منتشر شد.
منبع: Journal de Clinical Nutrition
نظر شما