علائم چربی خون بالا معمولا نادر است ولی با بالا رفتن زیاد چربی خون لکه های زرد غیر منظم در زیر پوست ، درد قفسه سینه ( دردی که بین گردن و ناحیه فوقانی شکم وجود دارد )، درد شدید در ناحیه شکم ( دردی است که در بین قفسه سینه تا کشاله ران وجود دارد شبیه علائم پانکراتیت )، بزرگی کبد و طحال دیده می شود.
به گزارش شفا آنلاین، نان، برنج، سیب زمینی چاق کننده هستند. این مواد غذایی اگر با شیر پر چرب، کره، تخم مرغ، شکر تهیه شوند باعث بالا رفتن چربی خون می شوند ولی به تنهای دارای فیبر بالا، کالری و چربی پائین هستند. و نان های سبوس دار دارای فیبر بالاتری نسبت به نان سفید هستند.
– بدترین نوع چربیها چربیهای شیر است.
– کانولا، بادام، گردو، بادام زمینی و زیتون خوب است.
– روغن های مایع ( روغن آفتاب گردان، زیتون، کنجد ) به عنوان منبع چربی استفاده شود.
– فیبرها مانع از جذب کلسترول می شوند و با کاهش انسولین خون ساخت کلسترول را کاهش می دهند.
– ویتامین C، ویتامین E، بتاکاروتن ها چربی مضر را کاهش و در نتیجه بیماریهای قلبی(Heart disease) را کم می کند.
– امگا 3 ( روغن کبد ماهی، کانولا یا کلزا، مغز گردو ) باعث کاهش تری گلیسرید ها می شود و به باز شدن عروق کمک می نماید.
– مصرف 25 گرم سویا در روز باعث کاهش 13 درصد LDL و 9درصد تری گلیسرید می شود. ولی خانم های جوان زیاد سویا نخورند.
– غذا را در شب زودتر مصرف کنید. هر چه دیرتر مصرف کنید هیپرلیپیدمی ایجاد می شود.
روزانه نیم ساعت پیاده روی داشته باشید.
– مصرف نا محدود میوه و سبزیجات داشته باشید.
– روغن جامد گیاهی اصلا مصرف نکنید.
– ماست کم چرب را همراه خیار با پوست مصرف کنید.
– گوشت ماهی، بوقلمون و مرغ ( فاقد پوست ) خوب است. ولی به صورت کباب پز استفاده نمائید.
– یک زرده تخم مرغ 213 میلی گرم کلسترول دارد مصرف آن را محدود کنید. کمتر از دو زرده در هفته استفاده شود ولی مصرف سفیده تخم مرغ اشکال ندارد.
– به جای غذاهای سرخ شده، از کباب شده استفاده نمائید.
– به جای شیر پر چرب از شیر پاستوریزه کم چرب ( کمتر از 1 درصد ) استفاده نمائید.
– به جای خامه از ماست کم چرب استفاده کنید.
– به جای پنیر چرب از انواع کم چربی استفاده کنید.
– از گوشت قرمز کمتر استفاده کنید و موقع پخته شدن گوشت چربی های آن را جدا کنید. و – بیشتر از گوشت مرغ، بوقلمون و ماهی استفاده کنید.
– چربیهای اضافی را از خوراکها و مواد گوشتی حذف نمائید
– میوه های خشک مانند بادام و گردو در کاهش کلسترول مفید است.
– سبوس جو، لوبیا و عدس غنی از فیبر ها هستند و برای کاهش چربی خون(blood fat) مفید می باشند.
– چربی های اضافی را از غذا های گوشتی حذف کنید.
– سیگار کشیدن را ترک کنید زیرا باعث بالا رفتن چربی خون می شود.
– مصرف شیرینی و کیک پرخامه را محدود نمائید.
– مصرف روغن نارگیل، روغن های جامد، روغن حیوانی و کره را محدود نمائید.
– از خوردن انواع سوسیس، کالباس، هات داگ، مغز، کله پاچه، جگر، دل، پیتزا، زرده تخم – مرغ، قسمت های پر چربی گوشت ( دنده ) پرهیز کنید.
– شیر کاکائو، شیر قهوه، شیرموز با ماندگاری بالا را به دلیل مواد افزودنی مصرف نکنید.
– اعتدال در مصرف کربوهیدرات های کمپلکس( نان، بیسکویت کم چرب، ماکارونی، سیب زمینی، برنج ) داشته باشید.
– سیب زمینی رابه صورت آب پز پخته و همراه مقداری سبزی تازه یا خشک مثل نعناع، آویشن و لیمو مصرف کنید.
– روزانه یک عدد سیب با پوست مصرف کنید.
– کدو ، شوید با ماست کم چرب را به عنوان میان وعده مصرف کنید.
– خوردن سیر و پیاز همراه غذا خوب است .
– مصرف گوجه فرنگی، جعفری، توت فرنگی، لیمو ترش، فلفل سبز، مرکبات و سبزیجات تازه به دلیل داشتن ویتامین C مفید است.
– زردچوبه در کاهش چربی خون مفید است.
– از سرخ کردن غذا ها اجتناب نمائید.
– روزانه 2 تا 5 وعده میوه مصرف کنید.
– نخود فرنگی خشک، لوبیا و سویا را که به عنوان جایگزین گوشت است میزان کمی چربی
– اشباع و کلسترول(Cholesterol) دارد و دارای مقادیری فیبر هستند که به کاهش کلسترول خون کمک می کند.
– به علت اینکه محصولات لبنی، منبع مهمی از مواد مغذی هستند لذا رژیم غذایی باید 2-3 وعده در روز محصولات لبنی فاقد چربی یا کم چرب داشته باشد.
– از مصرف نمک زیاد در غذا خودداری کنید.
– میگو دارای چربی خون بالایی است. در صورت داشتن چربی خون بالا مصرف نکنید.
استرس نداشته باشید.
– در صورتی که افزایش وزن دارید با یک رژیم غذایی استاندارد وزن خود را کاهش دهید.
– اگر سابقه خانوادگی کم کاری تیروئید دارید تست تیروئید انجام دهید.
– الکل نیز باعث بالا رفتن چربی خون می شود هرگز مصرف نکنید.
– دیابت(Diabetes)، بیماریهای کلیوی و کبدی باعث اختلال چربی خون می شوند لذا باید توسط پزشک کنترل شوند
.
– وراثت نیز در چربی خون بالا نقش دارد
نظر شما