غذا و تغذیه> عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راهکارهای تغذیه مقابله با گرمازدگی را تشریح کرد و گفت: استفاده از شربت آبلیمو و خاکشیر در فصل تابستان باید حتماً مدنظر افراد باشد.
آزیتا حکمتدوست، متخصص تغذیه در ارتباط با راهکارهای تغذیه پیشگیری از گرمازدگی اظهار داشت: به دلیل تعریق زیاد و شدت گرما در فصل تابستان آب و املاح زیادی از بدن خارج میشود که جایگزین کردن این آب و املاح جهت حفظ سلامت بدن امری ضروری است.
وی افزود: استفاده از آب به تنهایی جهت مقابله با گرمازدگی کفایت نمیکند چراکه تأمین املاح بدن نیز باید در نظر گرفته شود. بر همین اساس استفاده از شربتهای مختلف همچون شربت آبلیمو و خاکشیر و ریختن تخم شربتی در آب، استفاده از سبزیجات و میوههای فراوان در این زمینه بسیار توصیه میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی(Medical science) شهید بهشتی در پاسخ به این سؤال که افراد روزانه به صورت میانگین به چند لیوان جهت حفظ سلامتی نیازمند هستند، گفت: این مسئله بستگی به شرایط فرد دارد و افرادی که در آفتاب فعالیت میکنند یا غدد عرق آنها پر کار است نیاز روزانه بیشتری به آب دارند.
حکمتدوست خاطرنشان کرد: ولی به طور میانگین مصرف روزانه 6 تا 7 لیوان برای یک فرد با شرایط طبیعی توصیه میشود که گاهی در افراد با فعالیت در آفتاب یا غدد عرق پرکار تا حداکثر دو برابر نیز میرسد.
وی اضافه کرد: افرادی که طولانیمدت غذا نمیخورند و فاصله وعده غذایی آنها بسیار طولانی است، توصیه میشود شربتهای حاوی املاح غذایی را مدنظر قرار دهند. همچنین والدین نسبت به نوشیدن آب در کودکان خود باید حساس بوده؛ چراکه این افراد به دلیل سرگرمی و مشغول بازی بودن این اصل اساسی غذایی را فراموش میکنند.
این متخصص تغذیه عنوان کرد: افرادی که شهرهای دچار خشکسالی ساکن هستند و یا آب مناطق سکونت آنها شور است، بهتر است؛ مصرف سبزیجات و میوههای آبدار بیشتری را مدنظر قرار دهند.
منبع:شفا آنلاین
نظر شما