مواد غذایی> کاهش حق بیمه کارگری، هزینه حمل‌ونقل، مالیات و قیمت گاز، برق و آب نانوایی‌ها راهکارهای اساسی کاهش هزینه و پشتیبانی از صنف نانوایی‌ها در کوتاه‌مدت است تا از این طریق افزایش قیمت نان هم منتفی باشد.

 قاسم زراعتکار رئیس اتحادیه نانوایی‌های سنتی با بیان اینکه از سال 93 نرخ نان تغییر نکرده است گفت: این در حالیست که بهای خدمات کارگر و حمل‌ونقل و آرد افزایش یافته است.

وی افزود: از دولت انتظار داریم قیمت نان را هرساله بر اساس تورم افزایش دهد.

زراعتکار با بیان اینکه حدود 1 میلیون و 500 هزار نفر در این شغل فعالند گفت: در تهران 24 و نیم و در کل کشور 15 درصد نانوایی‌ها آزادپز هستند.

وی افزود: البته به نانوایی‌های آزادپز نیز دولت 600 تومان در قیمت آرد یارانه پرداخت می‌کند و بر این اساس این نانوایی‌ها نیز آزادپز نیستند.

زراعتکار گفت: در گذشته 60 هزار نانوایی در کشور فعال بودند که بر اساس بررسی‌ها 20 هزار نانوایی مازاد بود اما در زمان وزارت نعمت‌زاده 15 هزار مجوز و در زمان شریعتمداری نیز 15 هزار مجوز برای نانوایی صادر شد.

وی افزود: افزایش تعداد نانوایی‌ها و سهمیه‌بندی آرد برای آنها میزان درآمد این صنف را کاهش داده است.

زراعتکار با ابراز اینکه "نباید گندم درجه 1، 2 و 3 را به‌یک‌قیمت از کشاورزان خریداری کنیم" گفت: نانوایی‌ها باید از تک‌محصولی خارج شوند.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی هم گفت: تاکنون 5 میلیون و 800 هزار تن گندم از کشاورزان تحویل گرفته شده و بخشی از مناطق سردسیر کشور باقی مانده است.

یزدان سیف افزود: میزان پروتئین گندم امسال در مقایسه با سال گذشته نیز در سطح پایین از 9 و نیم به 10 درصد و در سطح بالا از 14 و هفت‌دهم به 15 و نیم درصد افزایش یافته است.

وی گفت: بر اساس نظام آمارگیری ماهیانه این شرکت کیفیت نان در مقایسه با فروردین و اردیبهشت سال گذشته افزایش یافته است.

سیف افزود: اکنون سیاست‌ها ضد قیمت تمام‌شده نان و یارانه‌هایی که پرداخت می‌شود فقط به‌نفع مصرف کننده است.

وی گفت: باید برای تولیدکننده‌ها یارانه‌های بیشتری در نظر گرفته شود.

غلامرضا کاتب عضو فراکسیون تولید مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در بودجه امسال 5 هزار میلیارد تومان یارانه نان در نظر گرفته شده است.

وی با تأکید به اینکه تنها راه برون‌رفت از شرایط نانوایی‌ها افزایش قیمت نان نیست اضافه کرد: باید برای نانواها افزایش درآمد از طریق دیگری ایجاد کنیم.

کاتب گفت: صدور بی‌رویه مجوز برای ایجاد نانوایی سیاستگذاری اشتباه دولت بود که کاهش فروش نانوایی‌ها و سهمیه آنها را در پی داشته است.

وی متذکر شد: وزارت صنعت، معدن و تجارت نباید تعداد نانوایی‌ها را افزایش دهد.

کاتب گفت: کاهش حق بیمه کارگری، هزینه حمل‌ونقل، مالیات و قیمت گاز، برق و آب نانوایی‌ها راهکار کاهش هزینه و پشتیبانی از این صنف در کوتاه‌مدت است.

وی اظهار کرد: کیفیت نان به شرایط نیمه‌مطلوب رسیده اما ضایعات این فرآورده به‌شدت کاهش یافته است.

کاتب با بیان اینکه "در دنیا تنها کشوری هستیم که به نان یارانه می‌دهیم" گفت: با کاهش پرداخت یارانه به 3 دهک بالای جامعه که معادل 4 هزار و 200 میلیارد تومان است می‌توانیم بخشی از آن را به بهبود وضع نانوایی‌ها اختصاص دهیم.

وی با اشاره به اینکه تنها راه نجات کشور حمایت از تولید کننده است در عین حال افزود: نباید در پی خودکفایی کشور در گندم باشیم زیرا افزایش تولید یک محصول موجب کاهش تولید محصولات دیگر می‌شود.

کاتب گفت: با توجه به اینکه قیمت خرید گندم در سال گذشته هزار و 300 تومان و امسال نیز همین نرخ است همه کشاورزان از آن ناراضی هستند.

مهران برادران نصیری عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهش‌های اقتصاد کشاورزی نیز در این برنامه گفت: افزایش تعداد نانوایی‌ها از جمله نانوایی‌های آزادپز که آنها نیز یارانه می‌گیرند از اشتباهات دولت بود.

وی با بیان اینکه هیچ حمایتی از کشاورزان و تولید کنندگان نمی‌شود تصریح کرد: باید قیمت تمام‌شده نان را برای نانوایی‌ها کاهش دهیم.

منبع:تسنیم
کد خبر 8849a3925a9946bb83394bfebf9b8f28

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =