غذا و تغذیه>کارشناس مسوول تغذیه شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: از آنجا که کنسرو ماهی دارای مقادیر زیادی نمک و چربی مصنوعی است، برای جایگزین ماهی تازه پیشنهاد نمیشود.
منصوره برنجی اظهار کرد: متأسفانه مصرف گوشت ماهی در کشور ایران پایین است، از طرفی در استان لرستان به لحاظ دور بودن از دریا دسترسی به ماهی تازه بسیار کم است.
وی به وجود مراکز پرورش ماهی در شهرستان بروجرد اشاره و عنوان کرد: باید با تهیه ماهی از این مراکز، گوشت ماهی را در برنامه غذایی خود گنجانده و به خوردن آن عادت کنیم.
کارشناس مسوول تغذیه شبکه بهداشت و درمان بروجرد با اشاره به اینکه هر فرد باید حداقل هفتهای دو بار ماهی مصرف کند، افزود: مصرف ماهی نسبت به سایر گوشتها امگا 3 بالاتری دارد و در پیشگیری از بروز سکتههای قلبی(heart attack) و مغزی موثر است.
برنجی بیان کرد: تغذیه سالم تغذیهای است که انرژی مورد نیاز یک فرد را در طول روز تامین کند، بنابراین باید از همه گروههای غذایی استفاده شود.
وی با بیان اینکه 15 درصد انرژی ما باید از طریق پروتئینها تامین شود، اضافه کرد: پروتئینها فقط شامل گوشت نیستند، بلکه انواع غلات و حبوبات نیز در گروه پروتئینهای گیاهی قرار دارند و در صورت استفاده از هر دو گروه نیاز پروتئینی بدن کامل میشود.
کارشناس مسوول تغذیه شبکه بهداشت و درمان بروجرد خاطر نشان کرد: گوشت قرمز سرشار از آهن و املاح است و مصرف نکردن آن موجب کم خونی(Anemia) و فقر آهن در افراد به ویژه کودکان و زنان می شود، از طرفی کاهش مصرف روی در بدن در نسل های بعدی موجب کوتاهی قد خواهد شد.
برنجی ادامه داد: گوشت قرمز چربی و کلسترول(Cholesterol) بالاتری نسبت به غذاهای دریایی و گوشت پرندگان دارد، اما حذف کامل آن حتی در بیماران قلبی نیز توصیه نمیشود و این افراد باید هفتهای یک بار گوشت قرمز مصرف کنند.
وی به افزایش مصرف گوشت مرغ و دیگر پرندگان در سبد غذایی خانوادهها اشاره و اظهار کرد: در انتخاب گوشت سالم باید دقت شده و چربیهای قابل رویت در گوشت سفید و قرمز جدا شوند.
کارشناس مسوول تغذیه شبکه بهداشت و درمان بروجرد با بیان اینکه مصرف گروههای غذایی در افراد با مشخصات مختلف متفاوت است، افزود: بر اساس جنسیت، سن، تراکم استخوان و حتی حرفه افراد مصرف گروههای مواد غذایی متفاوت است.
منبع:شفا آنلاین
نظر شما