رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تمام فرآوردههای غذایی ظرف 18 ماه باید دارای برچسب رنگی (سبز، قرمز و زرد) شوند به طوری که این برچسب چراغ راهنمای تغذیه برای مردم خواهد بود تا بدانند چه فرآوردهای مضر یا مفید است.
رسول دیناروند در همایش روز جهانی غذا در سالن اجلاس گفت: سازمان غذا و دارو متولی وظیفه سنگینی است که عمدتاً وزارتی است و بخشی از آن متوجه کالاهایی است که باید ایمنی و سلامت آن تضمین شود و بخشی متوجه فرآوردههایی است که برای پیشگیری از بیماریها و بخشی در درمان باید مطرح شود اما بخش متوجه فرآوردههای غذایی است که ابعاد گستردهای پیدا میکند.
وی ادامه داد: یک چهارم هزینه درآمد هر خانوار در کشور صرف غذا میشود و در تولید ناخالص ملی نیز همین سهم وجود دارد بنابراین غذا از نظر اشتغال و سهم سلامت و از هر منظری بسیار مهم است.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: امروز اثبات شده بار اول بیماریهای متوجه غیرواگیر است و مرگ ناشی از این بیماریها بالاست مانند بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان که به شیوه زندگی وابستهاند.
دیناروند گفت: بنابراین اگر کشورها بخش عمدهای از نوع تغذیه و شیوه زندگی را درست کنند میتوانند تا 10 سال به عمر مردم اضافه کنند و در ایران میتوان از 73 به بیش از 80 سال سن مردم را افزایش داد که با هیچ دارویی امکانپذیر نیست.
وی تصریح کرد: ما طرفدار غذاهای ارگانیک هستیم اما هنوز سهم ناچیزی دارد و نمیتوانیم انتظار داشته باشیم غذای بشر به شکل ارگانیک تولید شود از طرفی روشهای نوین کود و سموم نیز وجود دارد بنابراین هر چه تولید غذا صنعتیتر میشود نظارت نیز باید بیشتر شود این در حالی است که با پیشرفت علم تقلب هم بیشتر میشود.
وی افزود: عدهای سودجو با استفاده از دانش و تکنولوژی در جهت خلاف این فرآوردههای غذایی را با ظاهر زیبا و با قیمت پایین عرضه میکنند که شناسایی آنها نیاز به خلاقیت دارد.
دیناروند از امضای تفاهمنامهای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این تفاهمنامه با اعتبار 18 میلیارد تومانی به گونهای است که روشهای صحیح و دقیقی را برای شناسایی تقلبها و آلایندهها در آزمایشگاه مرجع مستقر میکند که با استفاده از تجارب بینالمللی ظرف 2 تا 3 سال میتوانیم به توان مناسبی برسیم.
دیناروند ادامه داد: متأسفانه دستگاههای نظارتی مشمول سیاست کوچکسازی دولت شدند بدون توجه به اینکه این سازمانها حاکمیتی هستند و به جای کوچکسازی نیاز به تقویت دارند با این حال کارهای بسیار خوبی در حال انجام است و از مجلس انتظار داریم زیرساختهای قانونی را ایجاد کند و دستگاه قضا نیز در برخورد با متخلفان به ما کمک کند.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین از بهرهمندی ظرفیت بخش خصوصی و مردم در امر نظارت بر فرآوردههای غذایی خبر داد و گفت: ما با این امکانات دولتی موجود نمیتوانیم نظارت خوبی داشته باشیم بنابراین به بخش خصوصی مجوز میدهیم تا به کمک دولت بیایند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اقدام دیگری که در حال انجام است برچسبگذاری فرآوردههای غذایی است که برای مردم کمک کننده خواهد بود تا خودشان کنترل، نظارت و تصمیم بگیرند به این شکل که این برچسبها از سه رنگ قرمز، سبز و زرد برخوردارند و چراغ راهنمای تغذیه مردم خواهد بود.
دیناروند ادامه داد: این برچسبگذاری ظرف 18 ماه در تمام فرآوردههای غذایی جدید به صورت اجبار در خواهد آمد به طوری که مردم متوجه میشوند هیچ فرآورده غذایی میزان شکرع نمک، چربی و اسید چرب آن چقدر است اگر فرآوردهای برچسب قرمز داشت باید در مصرف آن مراقبت کنند اگر به رنگ سبز بود نگرانی وجود ندارد و مطلوب است و اگر زرد بود به معنی هشدار است که باید در مصرف آن احتیاط به خرج دهند.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت فرآوردههای مفید و مضر را به مردم معرفی میکنند و در این میان از فرآوردههایی که مناسب هستند تقدیر میکنند که تاکنون از صد فرآورده تقدیر شده است.
وی همچنین برنامه دیگر این سازمان را تسهیل در کار صنعت و تولید معرفی کرد و گفت: ما به عنوان دستگاهی که در گلوگاه تولید فعالیت میکنیم نگاه تسهیل را دنبال میکنیم به طوری که سختگیریها در عرصه بازار افزایش خواهد یافت اما نگاهمان قبل از ورود به بازار با نگاه تسهیل خواهد بود.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اعتماد و کمک به صنعت و کنترل در عرضه نگاه جدیدی است که پیگیری خواهد شد.
دیناروند افزود: کار دیگری که دنبال خواهد شد تعاملات بین بخشی است، سازمان غذا و دارو تنها سازمان نظارتگر نیست و سازمانهای دیگر طبق قانون موظف هستند و ما نمیتوانیم تقابل و تضاد با یکدیگر داشته باشیم بنابراین باید از موازی کاری پرهیز کرد و تفاهمنامههای خوبی در این رابطه با سازمانهای دیگر به امضا رسیده است.
منبع:فارس
رسول دیناروند در همایش روز جهانی غذا در سالن اجلاس گفت: سازمان غذا و دارو متولی وظیفه سنگینی است که عمدتاً وزارتی است و بخشی از آن متوجه کالاهایی است که باید ایمنی و سلامت آن تضمین شود و بخشی متوجه فرآوردههایی است که برای پیشگیری از بیماریها و بخشی در درمان باید مطرح شود اما بخش متوجه فرآوردههای غذایی است که ابعاد گستردهای پیدا میکند.
وی ادامه داد: یک چهارم هزینه درآمد هر خانوار در کشور صرف غذا میشود و در تولید ناخالص ملی نیز همین سهم وجود دارد بنابراین غذا از نظر اشتغال و سهم سلامت و از هر منظری بسیار مهم است.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: امروز اثبات شده بار اول بیماریهای متوجه غیرواگیر است و مرگ ناشی از این بیماریها بالاست مانند بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان که به شیوه زندگی وابستهاند.
دیناروند گفت: بنابراین اگر کشورها بخش عمدهای از نوع تغذیه و شیوه زندگی را درست کنند میتوانند تا 10 سال به عمر مردم اضافه کنند و در ایران میتوان از 73 به بیش از 80 سال سن مردم را افزایش داد که با هیچ دارویی امکانپذیر نیست.
وی تصریح کرد: ما طرفدار غذاهای ارگانیک هستیم اما هنوز سهم ناچیزی دارد و نمیتوانیم انتظار داشته باشیم غذای بشر به شکل ارگانیک تولید شود از طرفی روشهای نوین کود و سموم نیز وجود دارد بنابراین هر چه تولید غذا صنعتیتر میشود نظارت نیز باید بیشتر شود این در حالی است که با پیشرفت علم تقلب هم بیشتر میشود.
وی افزود: عدهای سودجو با استفاده از دانش و تکنولوژی در جهت خلاف این فرآوردههای غذایی را با ظاهر زیبا و با قیمت پایین عرضه میکنند که شناسایی آنها نیاز به خلاقیت دارد.
دیناروند از امضای تفاهمنامهای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این تفاهمنامه با اعتبار 18 میلیارد تومانی به گونهای است که روشهای صحیح و دقیقی را برای شناسایی تقلبها و آلایندهها در آزمایشگاه مرجع مستقر میکند که با استفاده از تجارب بینالمللی ظرف 2 تا 3 سال میتوانیم به توان مناسبی برسیم.
دیناروند ادامه داد: متأسفانه دستگاههای نظارتی مشمول سیاست کوچکسازی دولت شدند بدون توجه به اینکه این سازمانها حاکمیتی هستند و به جای کوچکسازی نیاز به تقویت دارند با این حال کارهای بسیار خوبی در حال انجام است و از مجلس انتظار داریم زیرساختهای قانونی را ایجاد کند و دستگاه قضا نیز در برخورد با متخلفان به ما کمک کند.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین از بهرهمندی ظرفیت بخش خصوصی و مردم در امر نظارت بر فرآوردههای غذایی خبر داد و گفت: ما با این امکانات دولتی موجود نمیتوانیم نظارت خوبی داشته باشیم بنابراین به بخش خصوصی مجوز میدهیم تا به کمک دولت بیایند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اقدام دیگری که در حال انجام است برچسبگذاری فرآوردههای غذایی است که برای مردم کمک کننده خواهد بود تا خودشان کنترل، نظارت و تصمیم بگیرند به این شکل که این برچسبها از سه رنگ قرمز، سبز و زرد برخوردارند و چراغ راهنمای تغذیه مردم خواهد بود.
دیناروند ادامه داد: این برچسبگذاری ظرف 18 ماه در تمام فرآوردههای غذایی جدید به صورت اجبار در خواهد آمد به طوری که مردم متوجه میشوند هیچ فرآورده غذایی میزان شکرع نمک، چربی و اسید چرب آن چقدر است اگر فرآوردهای برچسب قرمز داشت باید در مصرف آن مراقبت کنند اگر به رنگ سبز بود نگرانی وجود ندارد و مطلوب است و اگر زرد بود به معنی هشدار است که باید در مصرف آن احتیاط به خرج دهند.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت فرآوردههای مفید و مضر را به مردم معرفی میکنند و در این میان از فرآوردههایی که مناسب هستند تقدیر میکنند که تاکنون از صد فرآورده تقدیر شده است.
وی همچنین برنامه دیگر این سازمان را تسهیل در کار صنعت و تولید معرفی کرد و گفت: ما به عنوان دستگاهی که در گلوگاه تولید فعالیت میکنیم نگاه تسهیل را دنبال میکنیم به طوری که سختگیریها در عرصه بازار افزایش خواهد یافت اما نگاهمان قبل از ورود به بازار با نگاه تسهیل خواهد بود.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اعتماد و کمک به صنعت و کنترل در عرضه نگاه جدیدی است که پیگیری خواهد شد.
دیناروند افزود: کار دیگری که دنبال خواهد شد تعاملات بین بخشی است، سازمان غذا و دارو تنها سازمان نظارتگر نیست و سازمانهای دیگر طبق قانون موظف هستند و ما نمیتوانیم تقابل و تضاد با یکدیگر داشته باشیم بنابراین باید از موازی کاری پرهیز کرد و تفاهمنامههای خوبی در این رابطه با سازمانهای دیگر به امضا رسیده است.
منبع:فارس
نظر شما