مواد غذایی> مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی از انتشار هرم غذایی مطلوب ایرانیان و اجرای ویژه بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه سالم خبرداد.

زهرا عبداللهی در مراسم امضای تفاهمنامه بین وزارت بهداشت و سازمان استاندارد ایران به منظور استانداردسازی نان افزود: هرم غذایی مطلوب ایرانیان در قالب یک کتاب منتشر شده است.
وی اظهار کرد: در این کتاب، فرهنگ غذایی مطلوب ، همچون کاهش مصرف نمک، روغن، شکر و استفاده درست از روغن های مجاز عنوان شده است . همچنین مصرف روزانه، حداقل سه نوبت میوه یا سبزی به عنوان رهنمودهای هرم غذایی مطلوب ایرانیان نیز از موارد مورد تاکید در این کتاب است.

اجرای ویژه بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه سالم 
بداللهی اظهار کرد: بسیج ملی آموزش همگانی تعذیه سالم از ابتدای امسال با هدف کاهش مصرف قند، نمک،چربی و افزایش مصرف میوه و سبزی شروع شده است و از 15 تا 29 آذر به صورت ویژه اجرا می شود.
وی گفت: بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه سالم با همکاری وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما، سازمان بهزیستی،شهرداری ها و معاونت بهداشت ارتش و سپاه در روز های 15 تا 29 آذر ماه به صورت فراگیر در کشور به اجرایی در می آید.

افزایش اضافه وزن در کودکان زیر 2 سال 
عبداللهی خاطرنشان کرد: بسیاری از شاخص های سوء تعذیه در ایران از جمله کمبود آهن در چهار سال گذشته با اقدامات مداخله ای وزارت بهداشت بهبود یافته است به طوری که این کمبود، 75 درصد کاهش یافته است.
وی اظهارکرد: کمبود آهن در بین مادران باردار از 43 درصد در این مدت به 4.8 درصد و در بین نوجوانان نیز از 25 درصد به 11درصد کاهش یافته است.
عبداللهی افزود: مشکلی که اکنون سلامت مردم را تهدید می کند، چاقی و اضافه وزن است که عامل اصلی مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیر واگیر محسوب می‌شود.

وی گفت: 50 درصد تمام گروههای سنی ایرانی اکنون اضافه وزن دارند یا چاقند، اضافه وزن حتی در بین کودکان زیر 2 سال ایرانی افزایش یافته است و اکنون حدود 20 درصد این کودکان اضافه وزن دارند.

وی افزود: چاقی شکمی در گروه سنی 45 تا 60 سال افزایش یافته است و 65 درصد زنان و 20 درصد مردان این گروه سنی دور شکم بالای 88 سانتی متر دارند و این مساله یکی از عوامل مهم سکته، سرطان و بیماریهای قلبی - عروقی است.

عبداللهی اضافه کرد: مصرف نمک یکی از مهمترین خطرات ناشی از غذاست که با افزایش فشار خون، عامل مهم بیماری های غیر واگیر است،؛ هر فرد در روز باید حداکثر پنج گرم نمک مصرف کند در حالی که فقط با مصرف روزانه 300 گرم نان حدود 6 گرم نمک مصرف می کنیم.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: با کاهش استاندارد و حد مجاز نان به یک درصد انتظار داریم میزان نمک مصرفی از نان در بین ایرانیان کاهش یابد.

وی گفت: مدارس نیز یکی از نقاط مهم برای هدایت به سوی تغذیه سالم است به همین منظور تمام بوفه های مدارس ملزم به توزیع میوه شده و توزیع مواد شور در بوفه‌های مدارس ممنوع شده است.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت ، درمان وآموزش پزشکی همچنین تاکید کرد:حبوبات و فیبر در سبد مواد غذایی ایرانیان باید افزایش یابد.

منبع:ایرنا
کد خبر 194c20180c6942f79d9e1fa1eb670cce

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =