مواد غذایی> مصرف گوشت مرغ سبز (بدون آنتی بیوتیک) گامی مهم در ارتقای سلامت جامعه به شمار می رود که نیازمند تغییر در ذائقه مردم و حمایت مسوولان و متولیان امر در خصوص ترویج فرهنگ استفاده از این منبع پروتینی است.
طبق مطالعات انجام شده در اتحادیه اروپا گوشت های ارگانیک و بدون آنتی بیوتیک که دارای امگا 3 با ظرفیت بالا و چربی پایین هستند، باعث کاهش سرطان و سکته قلبی در میان شهروندان این اتحادیه شده است.
از سویی دیگر بر اساس برررسی های انجام شده یکی از عوامل افزایش وزن و بروز برخی از بیماری ها در ایران مصرف انواع فرآورده دامی غیرارگانیک و استفاده از انواع سموم و کودهای شیمیایی در مزارع است.
امسال با توجه به شعار جهانی روز سلامت «ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره» و همت مسوولان برای توجه ویژه به سلامت شهروندان و اجرای طرح تحول نظام سلامت می طلبد که در کنار توجه به بخش درمان، گام هایی در خصوص امنیت غذایی شهروندان نیز برداشته شود.
یکی از این گام ها در بخش مصرف مواد پروتینی می تواند توجه به مصرف مرغ سبز یا مرغ بدون آنتی بیوتیک باشد تا ضمن نهادینه شدن فرهنگ مصرف این نوع مرغ در بین مردم، تولیدکنندگان نیز برای تولید آن از خود رغبت کافی نشان دهند.
در این روش نوین شرایط نگهداری از مرغ برای تولید محصول سبز به گونه ای است که باید با مدیریت داخلی خوب و تامین تمامی امکانات سرمایشی و گرمایشی از بیمار شدن آنها جلوگیری کرد تا نیاز به آنتی بیوتیک نداشته باشد؛ گوشت این نوع مرغ، هیچگونه باقیمانده دارویی نداشته و از سلامت و بهداشت کاملی برخوردار است.
عوارضی مانند باقیمانده آنتی بیوتیک در گوشت مرغ و ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی در مصرف کننده که امروزه یکی از تهدیدها و دغدغه های جهانی است در مرغ بدون آنتی بیوتیک وجود ندارد.
طول دوره کوتاه پرورش و در نتیجه تجمع کمتر چربی در گوشت مرغ و کیفیت بالاتر محصول از مهمترین ویژگی های مرغ بدون آنتی بیوتیک است.
یکی از راهکارها در زمینه گسترش مصرف این نوع مرغ در جامعه حمایت بیشتر از تولیدکنندگان است چون پرورش مرغ سبز به دلیل شرایط خاص نگهداری و مراقبت های ویژه، نیازمند هزینه های بیشتری در مقایسه با مرغ های دیگر است.
مسوول واحد تولیدات دامی جهاد کشاورزی مهاباد در این باره می گوید: در سال گذشته سه واحد مرغداری گوشتی در این شهرستان تولید مرغ سبز را آغاز کرده و با موفقیت دوره پرورشی را به پایان رسانده اند.
جعفر عیسی زاده افزود: با پایان دوره پرورش این گونه مرغ ها در مرغداری های مهاباد برای نخستین بار گوشت مرغ سبز تولیدی در این واحدها وارد بازار مصرف این شهرستان شده است.
وی اضافه کرد: ظرفیت تولید مرغ سبز در این شهرستان 127 هزار قطعه در هر دوره پرورشی است و در هر دوره بیش از 280 تن گوشت مرغ سبز وارد بازار می شود.
به گفته عیسی زاده اکنون 74 واحد مرغداری گوشتی فعال به ظرفیت یک میلیون و 570 هزار قطعه در مهاباد وجود دارد که سالانه بیش از 14 هزار تن گوشت تولید و روانه بازار مصرف می کنند.
در نخستین نگاه متوجه می شویم که میزان تولید گوشت مرغ سبز در مقایسه با مرغ های دیگر در این شهرستان، بسیار کمتر بوده و این امر به دلیل رغبت کم تولیدکنندگان برای پرورش این نوع مرغ است.
رییس شبکه دامپزشکی مهاباد نیز گفت: تولید گوشت مرغ سبز بر اساس دستورالعمل ها و اخذ شرایط لازم در مرغداری های متقاضی و پس از تایید سازمان دامپزشکی انجام می شود.
بایزید حسن پور افزود: بر اساس این دستورالعمل، مرغداری هایی که گوشت سبز تولید می کنند باید در هر دوره پرورش در سه مرحله 15 تا 20، 25 تا 35 روزه و قبل از کشتار توسط کارشناسان این شبکه مورد آزمایش قرار گیرند.
وی اضافه کرد: در تولید گوشت مرغ بدون آنتی بیوتیک هیچ نوع داروی آنتی بیوتیکی چه به صورت آشامیدنی، تزریقی یا مصرف در دان غذایی در طول دوره پرورش استفاده نمی شود و این نوع مرغ به دو صورت منجمد و کشتار روز و در بسته های سبز رنگ در بازار مصرف عرضه می شود.
یکی از عرضه کنندگان مرغ سبز در مهاباد گفت: مردم هنوز اطلاعات کمی در مورد این نوع مرغ و مزیت های آن نسبت به سایر مرغ ها دارند.
محمد رسولی افزود: تاکنون تنها برخی از شهروندان از خرید این نوع مرغ ها استقبال کردند و یکی از مهترین مشکل عرضه کنندگان، نامنظم بودن و نبود تداوم ورود مرغ سبز به بازار است.
وی اضافه کرد: بسیاری از خریداران مهابادی به خرید مرغ هایی با وزن بیشتر از دو کیلوگرم تمایل نشان می دهند در حالی که مرغ سبز در مقایسه با سایر مرغ ها وزن کمتری دارد.
مصرف گوشت مرغ به عنوان یک کالای اساسی و مهم در سبد غذایی بسیاری از شهروندان ایرانی قرار دارد و ترویج فرهنگ مصرف مرغ سبز و تلاش برای آوردن این نوع مرغ روی سفره مردم می تواند گامی مهم در راستای تحقق شعار جهانی هفته سلامت و ارتقای عادلانه سلامت در سال همدلی و همزبانی باشد.
منبع:ایرنا
طبق مطالعات انجام شده در اتحادیه اروپا گوشت های ارگانیک و بدون آنتی بیوتیک که دارای امگا 3 با ظرفیت بالا و چربی پایین هستند، باعث کاهش سرطان و سکته قلبی در میان شهروندان این اتحادیه شده است.
از سویی دیگر بر اساس برررسی های انجام شده یکی از عوامل افزایش وزن و بروز برخی از بیماری ها در ایران مصرف انواع فرآورده دامی غیرارگانیک و استفاده از انواع سموم و کودهای شیمیایی در مزارع است.
امسال با توجه به شعار جهانی روز سلامت «ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره» و همت مسوولان برای توجه ویژه به سلامت شهروندان و اجرای طرح تحول نظام سلامت می طلبد که در کنار توجه به بخش درمان، گام هایی در خصوص امنیت غذایی شهروندان نیز برداشته شود.
یکی از این گام ها در بخش مصرف مواد پروتینی می تواند توجه به مصرف مرغ سبز یا مرغ بدون آنتی بیوتیک باشد تا ضمن نهادینه شدن فرهنگ مصرف این نوع مرغ در بین مردم، تولیدکنندگان نیز برای تولید آن از خود رغبت کافی نشان دهند.
در این روش نوین شرایط نگهداری از مرغ برای تولید محصول سبز به گونه ای است که باید با مدیریت داخلی خوب و تامین تمامی امکانات سرمایشی و گرمایشی از بیمار شدن آنها جلوگیری کرد تا نیاز به آنتی بیوتیک نداشته باشد؛ گوشت این نوع مرغ، هیچگونه باقیمانده دارویی نداشته و از سلامت و بهداشت کاملی برخوردار است.
عوارضی مانند باقیمانده آنتی بیوتیک در گوشت مرغ و ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی در مصرف کننده که امروزه یکی از تهدیدها و دغدغه های جهانی است در مرغ بدون آنتی بیوتیک وجود ندارد.
طول دوره کوتاه پرورش و در نتیجه تجمع کمتر چربی در گوشت مرغ و کیفیت بالاتر محصول از مهمترین ویژگی های مرغ بدون آنتی بیوتیک است.
یکی از راهکارها در زمینه گسترش مصرف این نوع مرغ در جامعه حمایت بیشتر از تولیدکنندگان است چون پرورش مرغ سبز به دلیل شرایط خاص نگهداری و مراقبت های ویژه، نیازمند هزینه های بیشتری در مقایسه با مرغ های دیگر است.
مسوول واحد تولیدات دامی جهاد کشاورزی مهاباد در این باره می گوید: در سال گذشته سه واحد مرغداری گوشتی در این شهرستان تولید مرغ سبز را آغاز کرده و با موفقیت دوره پرورشی را به پایان رسانده اند.
جعفر عیسی زاده افزود: با پایان دوره پرورش این گونه مرغ ها در مرغداری های مهاباد برای نخستین بار گوشت مرغ سبز تولیدی در این واحدها وارد بازار مصرف این شهرستان شده است.
وی اضافه کرد: ظرفیت تولید مرغ سبز در این شهرستان 127 هزار قطعه در هر دوره پرورشی است و در هر دوره بیش از 280 تن گوشت مرغ سبز وارد بازار می شود.
به گفته عیسی زاده اکنون 74 واحد مرغداری گوشتی فعال به ظرفیت یک میلیون و 570 هزار قطعه در مهاباد وجود دارد که سالانه بیش از 14 هزار تن گوشت تولید و روانه بازار مصرف می کنند.
در نخستین نگاه متوجه می شویم که میزان تولید گوشت مرغ سبز در مقایسه با مرغ های دیگر در این شهرستان، بسیار کمتر بوده و این امر به دلیل رغبت کم تولیدکنندگان برای پرورش این نوع مرغ است.
رییس شبکه دامپزشکی مهاباد نیز گفت: تولید گوشت مرغ سبز بر اساس دستورالعمل ها و اخذ شرایط لازم در مرغداری های متقاضی و پس از تایید سازمان دامپزشکی انجام می شود.
بایزید حسن پور افزود: بر اساس این دستورالعمل، مرغداری هایی که گوشت سبز تولید می کنند باید در هر دوره پرورش در سه مرحله 15 تا 20، 25 تا 35 روزه و قبل از کشتار توسط کارشناسان این شبکه مورد آزمایش قرار گیرند.
وی اضافه کرد: در تولید گوشت مرغ بدون آنتی بیوتیک هیچ نوع داروی آنتی بیوتیکی چه به صورت آشامیدنی، تزریقی یا مصرف در دان غذایی در طول دوره پرورش استفاده نمی شود و این نوع مرغ به دو صورت منجمد و کشتار روز و در بسته های سبز رنگ در بازار مصرف عرضه می شود.
یکی از عرضه کنندگان مرغ سبز در مهاباد گفت: مردم هنوز اطلاعات کمی در مورد این نوع مرغ و مزیت های آن نسبت به سایر مرغ ها دارند.
محمد رسولی افزود: تاکنون تنها برخی از شهروندان از خرید این نوع مرغ ها استقبال کردند و یکی از مهترین مشکل عرضه کنندگان، نامنظم بودن و نبود تداوم ورود مرغ سبز به بازار است.
وی اضافه کرد: بسیاری از خریداران مهابادی به خرید مرغ هایی با وزن بیشتر از دو کیلوگرم تمایل نشان می دهند در حالی که مرغ سبز در مقایسه با سایر مرغ ها وزن کمتری دارد.
مصرف گوشت مرغ به عنوان یک کالای اساسی و مهم در سبد غذایی بسیاری از شهروندان ایرانی قرار دارد و ترویج فرهنگ مصرف مرغ سبز و تلاش برای آوردن این نوع مرغ روی سفره مردم می تواند گامی مهم در راستای تحقق شعار جهانی هفته سلامت و ارتقای عادلانه سلامت در سال همدلی و همزبانی باشد.
منبع:ایرنا
نظر شما