غذا و تغذیه> تجمع چربی در ناحیه شکم عامل خطری برای بیماریهای مزمن از جمله سندروم متابولیک، دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی و سرطان است.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی گفت: در افرادی که وزن طبیعی دارند، چربی شکمی سبب افزایش خطر ابتلا به این بیماریها میشود.
فاطمه شفیعی افزود: شیرینیها از جمله کیک، بیسکویت، کراکر و کلوچه که اغلب به عنوان انتخابهای غذایی سالم تری نسبت به دیگر تنقلات از جمله چیپس و پفک در نظر گرفته میشوند، علاوه بر محتوای بالای شکر، دارای مقادیر بالایی اسیدهای چرب ترانس است که میتواند زمینه تجمع چربی در ناحیه شکم شود.
وی ادامه داد: مصرف نوشیدنیهای شیرین شده با شکر از جمله نوشابه، شربت، آب میوه و چای شیرین که جز نوشیدنیهای محبوب ایرانیان است، با افزایش چربی شکمی مرتبط است.
این کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه با بیان اینکه رژیم غذایی کم پروتئین و کم فیبر، سبب افزایش تجمع چربی شکمی میشودگفت: عوامل محیطی از جمله کم تحرکی، استرس، یائسگی و خواب ناکافی، افزایش تجمع چربی در ناحیه میانی بدن را به همراه دارد.
شفیعی اضافه کرد: برای کاهش چربی شکمی توصیه میشود که مصرف شیرینیها و نوشیدنیهای دارای شکر را محدود کرده و از رژیم غذایی متعادل با میزان مناسب پروتئین و فیبر استفاده شود.
وی افزود: افزایش فعالیت فیزیکی برای اصلاح الگوی توزیع چربی در بدن و کاهش استرس نیز، توصیه میشود.
منبع:صدا وسیما
نظر شما