۰ نفر
۱۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۲
مواد غذایی> گاهی اوقات حذف بعضی از خوراکی‌ها از رژیم غذایی، زنگ خطر را در بدن به صدا در می‌آورد. مثلاً قطع مصرف مواد قندی باعث می‌شود چند روزی احساس ضعف داشته باشیم.اینگونه تأثیرات جانبی، معمولاً طبیعی هستند و پس از مدتی برطرف می‌شوند. اما بعضی از زنگ خطرها هم هستند که به حذف‌هایی که در رژیم غذایی انجام داده ایم مربوط نمی‌شوند، بلکه از مصرف نادرست یا ناکافی برخی مواد مغذی هستند.

«ایلیس شاپیرو» متخصص تغذیه و کارشناس تغذیه بالینی از «دانشگاه نیویورک»، برخی از علایمی را که نیاز به توجه بیشتری به رژیم غذایی دارند، توضیح می‌دهد.

 معمولاً احساس خستگی می‌کنید؟
احتمال کمبود آهن را در نظر بگیرید. آهن یک ماده معدنی مهم است که از طریق انتقال اکسیژن به سراسر بدن، سطح انرژی بدن را بالا نگه می‌دارد.  کمبود آهن باعث می‌شود بدن نتواند برای انتقال اکسیژن به سراسر بدن، به اندازه کافی گلبول قرمز بسازد و شما را سرحال نگه دارد. اگر احساس می‌کنید یک جسد متحرک هستید، شاپیرو پیشنهاد می‌کند تأثیر مصرف مواد غنی از آهن مثل گوشت قرمز، غذاهای دریایی، سبزیجات با برگ‌های سبز تیره، حبوبات و نخود فرنگی را امتحان کنید.

 بد اخلاق و بی حوصله هستید؟
شاید کالری کافی دریافت نمی‌کنید. شاپیرو می‌گوید گرسنگی و عصبانیت خیلی وقت‌ها با هم مترادفند. برای اینکه انرژی و قند خون – دو عاملی که نه فقط برای سلامت جسم بلکه برای داشتن روحیه خوب کلیدی هستند- ثابت بمانند، باید مطمئن شوید که کالری کافی مصرف می‌کنید. زنان، اگر میزان کالری دریافتی روزانه شان از 1200 کالری کمتر باشد، در رأس مشکلات سلامت، باید منتظر نوسانات روحی باشند؛ البته با توجه به سطح فعالیت افراد، میزان کالری دریافتی باید از این مقدار نیز بیشتر باشد. شاپیرو پیشنهاد می‌کند اگر فرد فعالی هستید، روزانه بین 1500 تا 1800 کالری دریافت کنید تا هم سالم بمانید و هم اضافه وزن نداشته باشید.

 یبوست دارید؟
احتمالا دلیلش ناکافی بودن میزان فیبر دریافتی شماست و فیبر باشد شاید جالب ترین ماده مغذی نباشد اما مهم است. شاپیرو در این باره می‌گوید: «فیبر با افزایش حجم مدفوع، حرکت آن را در روده آسان می‌کند.» اگر فیبر کافی در رژیم
غذایی تان وجود ندارد، آن را بتدریج به رژیم غذایی اضافه کنید. می‌توانید مصرف موادی مثل لوبیا، جودوسر، مرکبات، سیب، توت فرنگی، تمشک، گلابی، عدس، نخودفرنگی، کنگر فرنگی و بروکلی را امتحان کنید.

 دلتنگ هستید و آن را از علایم افسردگی می‌دانید؟
شاید یکی از دلایلش کمبود کربوهیدرات باشد. به گفته شاپیرو «کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها می‌تواند باعث کاهش وزن شود، اما حذف کامل آن‌ها از رژیم غذایی منجر به پایین آمدن سطح «سروتونین»، انتقال دهنده عصبی‌ای که با حالت‌های روحی ارتباط دارد، شده و درنهایت افسردگی را به دنبال دارد. اگر به رژیم غذایی کم کربوهیدرات یا فاقد کربوهیدرات پایبند هستید، مطمئن شوید که در طول روز غذای کافی دریافت می‌کنید، تا ازبروز نوسانات روحی جلوگیری کرده باشید. اما بهترین راه این است که بتدریج سطح دریافت کربوهیدرات را افزایش دهید. با یک سیب به عنوان میان وعده یا حتی مقداری سیب زمینی شیرین در وعده ناهار یا شام شروع کنید. افزایش عمده در مصرف کربوهیدرات، طبیعتاً به افزایش قند خون و افزایش وزن منجر خواهدشد.

 ریزش موی زیادی دارید؟
به طور کلی از رژیم غذایی مناسبی برخوردار نیستید. پروتئین، آهن، ویتامین E، منیزیم و مس نه فقط برای سلامت بدن، بلکه برای سلامت موها نیز ضروری هستند. برای اینکه همه چیز را در کنترل داشته باشید، کار را با اضافه کردن میوه و سبزیجات به رژیم غذایی تان آغاز کنید. شاپیرو در این زمینه می‌گوید «میوه‌جات از نظر ویتامین‌ها و مواد معدنی که باعث تقویت موها می‌شوند غنی هستند.» بویژه روی پروتئین تمرکزکنید، هرچه باشد بخش عمده موها از پروتئین تشکیل شده است (جوجه، ماهی، میوه‌های مغزدار، ماست و تخم مرغ منابع خوبی هستند). ریزش مو می‌تواند به کمبود آهن هم مرتبط باشد؛ پس در مصرف مواد غذایی غنی از آهن هم کم نگذارید (اسفناج، عدس، لوبیا و تخمه کدو را در نظر داشته باشید).

منبع:قدس آنلاین


کد خبر 7d62ed58ae48458786c4ec48dcfa5d09

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =