مواد غذایی> مزاج شناسی علمی بسیار وسیع و گسترده است که کاربردهای فراوانی برای تشخیص و درمان مشکلات جسمی و روحی دارد.
میر غضنفری دکتری فیزیو لوژی و طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آجا ضمن تاکید بر اینکه نمی توان نسخه غذایی واحدی برای همه مبتلان به دیابت نوشت ،افزود : تعیین مزاج مهمترین پایه در تجویز نسخه تغذیه ای در عموم افراد به ویژه مبتلایان به دیابت است که از دیدگاه طب سنتی دوگروه گرم مزاج و سرد مزاج وجود دارند که هر یک از این گروه ها باید از دستور العمل های تغذیه ای و حتی درمانی خاص برخوردار شوند که بارعایت چند اصل اساسی به ویژه در طول ایام روزه داری همه افراد می توانند ماه مبارک رمضان را با کمترین مشکل سپری کنند .
وی با تقسیم مزاج های غذایی به گروه گرم و تر ، سرد وتر گفت: سرد و تر ها (بلغمی) دارای جثه های کوچک و چاق هستند که مصرف لبنیات بویژه ماست، دوغ و نیز ترشیجات آبدار به مقدار زیاد در آنها توصیه نمی شود در حالیکه گروه گرم و تر افرادی تنومند و عضلانی تری هستند که باید در مصرف گوشت قرمز ، شیرینی ها و ادویه های فراوان زیاده روی نکنند و کمتر از این خوراکی ها مصرف کنند .
این متخصص فیزیولوژی و طب سنتی با بیان گروه دیگری از مزاج ها تحت عنوان گرم و خشک و سرد و خشک نیز تاکید کرد: گرم و خشک (صفراوی) تقریبا استعداد چاقی ندارند اما مصرف ادویه های تند و گرمی همچون فلفل سیاه، دارچین ، نمک، و غذاهای پرچرب بویژه سرخ کردنی ها به این گروه چندان توصیه نمی شود در حالیکه افراد دارای مزاج های سرد و خشک با داشتن اندامی لاغر و بدون استعداد چاقی نباید خوراکی هایی همچون ترشیجات فراوان، بادمجان و حبوباتی نظیر عدس را مصرف کنند.
منبع:شفاآنلاین
نظر شما