غذا و تغذیه> دارچین با توجه به طعم و مزه خاصی که دارد، در اکثر آشپزخانههای دنیا یافت میشود.
از آن جایی که این ادویه کاربرد بسیار زیادی دارد، محققان روی آن مطالعات گستردهای روی انجام دادهاند و دریافتهاند که مصرف دارچین میتواند به صورت مستقیم روی سوزاندن چربیهای دور بدن موثر واقع شود.
به صورتی که واکنش سوختن چربیهای دور بدن را افزایش میدهد.
بی شک چنین خاصیت ضد چربی دارچین، میتواند باعث شود تا طرفداران بیشتری در سراسر جهان پیدا کند.
مردم معمولا در ایام تعطیلات و به ویژه جشنها بیش از مقدار مورد نیاز بدنشان غذا مصرف میکنند و این مصرف بیرویه غذا برای کسانی که از چاقی رنج میبرند، میتواند نگران کننده باشد.
اما برای این گروه از مردم خبرهای خوبی از دانشگاه میشگان امریکا به گوش میرسد.
محققان علوم زیستی دانشگاه میشیگان به این نتیجه رسیدهاند که مصرف یک ادویه جادویی به نام دارچین، میتواند این نگرانی افراد را در مصرف مواد غذایی تا حد زیادی بر طرف کند.
به نظر میرسد دارچین دارای توانایی شگفت انگیزی برای افزایش عملکرد متابولیسم بدن دارد.
همانطور که میدانید افزایش متابولیسم بدن با کاهش وزن رابطه مستقیم دارد.
شاید مصرف دارچین در بیشتر مواد غذایی یک تصادف باشد اما مصرف این ادویه دل چسب میتواند درکاهش وزن بدن و افزایش چربیسوزی، نقش بسیار موثری را بازی کند.
همچنین مصرف این ادویه به طور مستقیم و یا غیر مستقیم میتواند از بروز هیپرگلیسمی در بدن نیز جلوگیری کند.
به نظر میرسد کلید قدرت دارچین در اسانس سینامالدئید که به آن عطر و طعم متمایز داده است، باشد.
ژون وو، یکی از محققان این مطالعه گفت:«دانشمندان متوجه شدهاند که ترکیبات موجود در دارچین می تواند متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار دهد.
وی در ادامه میگوید: ما میخواستیم دریابیم که چگونه ترکیبات دارچین میتواند باعث چربی سوزی شود از این روی آزمایشهایی برای نمونه رو موشها صورت گرفت که ساختاری شبیه به بدن انسان دارند.»
برای این کار وو و همکارانش سینامالدئید را به طور مستقیم روی سلولهای چربی با نام آدپیوسیتها اعمال کردند.
این ماده با افزایش چندین ژن آنزیم ساز باعث افزایش متابولیسم لپیدها شدن در نتیجه با این کار چربی سوزی بدن افزایش یافت.
دارچین با این روش چربیهای بدن را میسوزاند.
اساسا این ادویه باعث میشود تا چربیها بسوزند و از این روش انرژی بدن نیز بالا میرود.
این کار دارچین با بدن درست مقابل مکانیسم بیولوژیکی بدن است که به طور طبیعی چربیهای بدن را انباشته میکنند.
واقعیت این است که دارچین در حال حاضر به طور گسترده در صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
بیشک میتوان دارچین را یک ماشین معجزه گر، برای درمان چاقی و همچنین یک ماده جایگزین برای قرصهای لاغری انتخاب کرد.
محققان بسیار امیدوار هستند که یافتههای آنها درباره عملکرد مصرف دارچین بر بدن منجر به درمانهای بسیار موثرتری در آینده شود.
شاید برای شما جالب باشد که بدانید مصرف دارچین هزاران سال است که در رژیمهای غذایی قرار دارد و مردم معمولا از این که بتوانند با دارچین غذای خود را خوش طعمتر کنند، بسیار لذت میبرند.
دارچین علاوه بر اینکه می تواند در درمان چاقی موثر باشد با خاصیتی که دارد میتواند سلامت متابولیک بدن را نیز بهبود ببخشد که این امر نهایتا به نفع بیماران خواهد بود.
در ادامه این مطلب شما را با چند مزیت استفاده از دارچین که بر سلامتی ما تاثیرات مثبتی ایجاد میکند، آشنا میکنیم.
*دارچین ضد رادیکالهای آزاد بدن
همانطور که میدانید رادیکالهای آزد، باعث اثر اکسیداتیو در بدن میشوند. مصرف دارچین میتواند با این مشکل به وجود آمده در بدن مبارزه کند.
این ادویه سرشار از آنتی اکسیدانهای قوی مانند پلی فنولها (۳، ۴، ۵) است.
مطالعهای که روی ۲۶ نوع آنتی اکسیدان مختلف از خوراکیهای متفاوت صورت گرفته، نشان میداد که آنتی اکسیدانهای موجود در دارچین از آنتی اکسیدانهای درون پونه و سیر قویتر هستند.
از این رو شما با مصرف دارچین میتوانید بدن خود را از شر رادیکالهای آزاد در امان نگه دارید.
همچنین دارچین با توجه به ساختاری که دارد، میتواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی غذا نیز عمل کند.
*دارچین دارای خواص ضد التهابی است
وجود التهاب در بدن میتواند بسیار مهم باشد، چرا که التهاب در بافت های بدن در دراز مدت، تبدیل و به عفونت و آسیب بافتها می شود.
از این رو شما با مصرف دارچین می توانید التهابات بدن تان را کاهش دهید.
و از این طریق عفونت ها و آسیب های بافتی را نیز درمان کنید.
از آنجایی که اگر التهابات در بدن به مدت طولانی وجود داشته باشند می توانند بر علیه بافت های بدن هدایت شوند، از این رو شما باید با مصرف غذاهایی که دارای آنتی اکسیدان های بالایی هستند با این نقیصه مبارزه کنید.
استفاده از دارچین برای رفع چنین مشکل هایی بسیار موثر است چرا که آنتی اکسیدان های موجود در این ادویه از قدرت بالایی برخوردار هستند.
*مصرف دارچین میتواند خطر ناشی از بیماری قلبی را کاهش دهد
مصرف مداوم دارچین با کاهش خطر ابتلا با بیماریهای قلبی ارتباط مستقیم دارد، یادمان نرود انواع بیماریهای قلبی شایع ترین علت مرگهای زودرس در جهان هستند.
کسانی که از بیماری دیابت نوع ۱ یا ۲ رنج میبرند با مصرف دارچین میتوانند اثر مثبتی روی نشانگرهای خونی خود داشته باشند.
همچنین مصرف دارچین میتواند سطح کلسترول بد خون را کاهش داده، این کار باعث میشود سطح کلسترول خوب بدن افزایش یابد.
اخیرا یک بررسی روی داروی ساخته شده از عصاره دارچین نشان میدهد که مصرف ۱۲۰ میلی گرم در روز از این ماده میتواند اثرات مثبتی روی بدن داشته و سطح گلسترول خوب HDL را افزایش میدهد.
*برطرف کننده مقاومت به انسولین
انسولین یکی از هورمون های کلیدی است که متابولیسم و مصرف انرژی در بدن را تنظیم می کند.
وجود این ماده برای انتقال قند خون به سایر نقاط بدن ضروری است.
مشکل درست جایی است که بسیاری از مردم در مقابل اثرات انسولین مقاومت نشان می دهند.
این وضعیت که به عنوان مقاومت به انسولین در بدن شناخته شده است نشانه ای از سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 در بدن است.
خبر خوب برای کسانی که از بیماری مقاومت در برابر انسولین رنج می برند این است که مصرف دارچین می تواند به صورت چشم گیری مقاومت بدن به انسولین را کاهش دهد.
*مصرف دارچین راهی برای کاهش سطح قند خون
مصرف دارچین می تواند میزان قند خون را کاهش دهد، همچنین این ادویه اثرات ضد دیابتی فوق العاده ای نیز دارد.
مصرف دارچین می تواند مقدار گلوکزی که پس از غذا خوردن وارد جریان خون می شود را کاهش دهد.
این کار با دخالت آنزیم های مختلف دستگاه گوارشی باعث کاهش وجود کربوهیدرات در آن می شود و در نتیجه گلوکز کمتری وارد جریان خون می شود.
آزمایشات زیادی ثابت می کند که دارچین خاصیت ضد دیابتی دارد و نشان می دهد که سطح قند خون افراد ناشتا 10 الی 29 درصد کاهش مییابد.
*دارچین میتواند بدن ما را در برابر هجوم سرطان حفظ کند
همانطور که میدانید سرطان یک بیماری جدی است که با رشد کنترل نشده سلولهای بدن به وجود میآید.
اگر این بیماری به موقع کنترل نشود، میتواند ظرف مدت کوتاهی جان میزبان خود را بگیرد.
از این رو دانشمندان روی خواص ضدسرطانی دارچین مطالعات گستردهای را انجام دادهاند و به نتایج جالبی دست یافتهاند.
بطور کلی دانشمندان با توجه به آزمایشهایی که روی حیوانات انجام دادهاند، دریافتند که عصاره دارچین خاصیت ضد سرطانی دارد.
مطالعه بر روی موشهای مبتلا به سرطان کلون نشان داد؛ مصرف دارچین به عنوان یک ضد تشنج در رودههای بزگ عمل میکند که این کار به نوبه خود میتواند برای جلوگیری از رشد سرطان موثر واقع شود.
همچنین در آزمایشگاه ثابت شده است که دارچین با توجه به مواد آنتی اکسیدانی که دارد بدن انسان را از ابتلا به سرطان کلون حفظ میکند.
*مصرف دارچین راهی برای مبارزه با ویروسHIV
HIV یک ویروس است که به آرامی سیستم ایمنی را از بین میبرد و در نهایت شخص را با مرگ روبهرو میکند.
تحقیقاتی که صورت گرفته، نشان میدهد یک گونه از دارچین به نام Cassia میتواند در مبارزه با(HIV-1 (۳۴, ۳۵ موثر واقع شود.
این نوع HIV شایعترین نوع ویروس HIV در انسانها است.
مطالعه آزمایشگاهی به دنبال سلولهای آلوده به اچ آی وی نشان میدهد که دارچین موثرترین درمان بین تمام ۶۹ داروی گیاهی برای مبارزه با HIV است.
نکته: درست است که برخی مواد غذایی همچون دارچین میتواند مزایای بهداشتی فراوانی برای ما به همراه داشته باشد، اما یادمان نرود فقط با خوردن غذاهای این چنینی نمیتوان از ابتلا به انواع بیماریها مصون ماند.
برای سالم ماندن باید تمامی اصول بهداشتی را در نظر داشت تا از هجوم انواع بیماریهای شناخته شده و ناشناخته در امان باشیم.
منبع:فردا نیوز
نظر شما