رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: امیدواریم با اجرایی کردن استاندارد جدید برچسبگذاری مواد غذایی در سال ۱۳۹۴ شهروندان با سادهترین نگاه بتوانند تشخیص دهند که ماده غذایی مصرفی آنها مفید یا مضر است.
دکتر بهزاد دماری افزود: طبق گزارش سال ۲۰۱۱ که در سطح جهانی گزارش شده است و کشورها با همدیگر مقایسه شدهاند؛ عامل خطر برای مرگهای زودرس بین ۳۰ تا ۷۰ سالگی در کشور ما، عامل خطر مربوط به رژیم غذایی ناسالم است.
وی ادامه داد: بنابراین برای این که بتوانیم مرگهای زودرس که معمولاً قبل از ۷۰ سالگی رخ میدهد بیماریهای فشار خون، دیابت و سرطان را کم کنیم، باید همت را روی بهبود رژیم غذایی بگذاریم که بخشی از این، به مراقبت خود مردم در رژیم غذایی شان است، و بخش دیگری از آن به تاثیرات محیطی بر میگردد.
دماری افزود: صنایع غذایی باید انتخاب مردم و افراد جامعه را بیشتر کنند. بدین معنا که وقتی سوپر مارکت میرویم، باید برای افرادی که دارای فشار خون، دیابت، و یا چاق هستند، بتوانیم انتخابهای متعدد از قبیل غذاهای کمنمک، کمچرب، کمقند و... وجود داشته باشد. بنابراین مسئولیت صنایع غذایی کشور و پاسخگویی صنایع غذایی کشور این است که برای این تعداد از افراد که دچار بیماری چاقی، فشار خون، دیابت و سایر بیماری هستند، غذای مناسب را فراهم کند.
وی تصریح کرد: بر اساس هرم غذایی باید بدانیم که چه غذایی را بخوریم و چه غذایی را نخوریم که توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برچسبگذاری محصولات غذایی سالهاست که در کشور ما به صورت استاندارد انجام میشود. در خیلی از این مواردی که در این برچسبها ثبت میشود، آن قدر ریز و ناخوانا و غیر قابل فهم برای افراد جامعه است که اغلب فهم برچسبگذاری را برای مردم دچار مشکل میکند و بیشتر یک جور رفع تکلیف است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت افزود: میانگین سواد جامعه را در نظر گرفتند و توسط آن از المانهای رنگی استفاده کردند که مثل چراغ راهنمایی (سبز، قرمز، زرد) است بهرهگیری میشود. مثلا ماست پر چرب قرمز رنگ، و پنیر کم نمک سبز رنگ است که امیدواریم با اجرایی کردن استاندارد جدید برچسب گذاری مواد غذایی در سال ۹۴ شهروندان با سادهترین نگاه بتوانند تشخیص دهند که ماده غذایی مصرفیشان مفید یا مضر است.
منبع: مهر
دکتر بهزاد دماری افزود: طبق گزارش سال ۲۰۱۱ که در سطح جهانی گزارش شده است و کشورها با همدیگر مقایسه شدهاند؛ عامل خطر برای مرگهای زودرس بین ۳۰ تا ۷۰ سالگی در کشور ما، عامل خطر مربوط به رژیم غذایی ناسالم است.
وی ادامه داد: بنابراین برای این که بتوانیم مرگهای زودرس که معمولاً قبل از ۷۰ سالگی رخ میدهد بیماریهای فشار خون، دیابت و سرطان را کم کنیم، باید همت را روی بهبود رژیم غذایی بگذاریم که بخشی از این، به مراقبت خود مردم در رژیم غذایی شان است، و بخش دیگری از آن به تاثیرات محیطی بر میگردد.
دماری افزود: صنایع غذایی باید انتخاب مردم و افراد جامعه را بیشتر کنند. بدین معنا که وقتی سوپر مارکت میرویم، باید برای افرادی که دارای فشار خون، دیابت، و یا چاق هستند، بتوانیم انتخابهای متعدد از قبیل غذاهای کمنمک، کمچرب، کمقند و... وجود داشته باشد. بنابراین مسئولیت صنایع غذایی کشور و پاسخگویی صنایع غذایی کشور این است که برای این تعداد از افراد که دچار بیماری چاقی، فشار خون، دیابت و سایر بیماری هستند، غذای مناسب را فراهم کند.
وی تصریح کرد: بر اساس هرم غذایی باید بدانیم که چه غذایی را بخوریم و چه غذایی را نخوریم که توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برچسبگذاری محصولات غذایی سالهاست که در کشور ما به صورت استاندارد انجام میشود. در خیلی از این مواردی که در این برچسبها ثبت میشود، آن قدر ریز و ناخوانا و غیر قابل فهم برای افراد جامعه است که اغلب فهم برچسبگذاری را برای مردم دچار مشکل میکند و بیشتر یک جور رفع تکلیف است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت افزود: میانگین سواد جامعه را در نظر گرفتند و توسط آن از المانهای رنگی استفاده کردند که مثل چراغ راهنمایی (سبز، قرمز، زرد) است بهرهگیری میشود. مثلا ماست پر چرب قرمز رنگ، و پنیر کم نمک سبز رنگ است که امیدواریم با اجرایی کردن استاندارد جدید برچسب گذاری مواد غذایی در سال ۹۴ شهروندان با سادهترین نگاه بتوانند تشخیص دهند که ماده غذایی مصرفیشان مفید یا مضر است.
منبع: مهر
نظر شما