۰ نفر
۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۵
غذا و تغذیه> مطالعات اخیر نشان می دهد رژیم غذایی نقش بسیار موثری در کاهش علایم آرتروز زانو دارد.

آرتریت ( التهاب مفاصل ) به التهاب دردناک در ناحیه مفاصل گفته می شود و یکی از بزرگترین معضلاتی است که افراد به مرور زمان و با گذشت سن با آن مواجه می شوند. شایع ترین دردهای ناشی از آرتروز در نواحی زانو، لگن، ستون فقرات و دست دیده می شود.
استئوآرتریت (آرتروز)، آرتریت روماتویید، آرتریت عفونی، ورم مفاصل پسوریاتیک و نقرس، پنج گروه عمده آرتریت محسوب می شوند. آرتروز شایع ترین نوع آرتریت است. این التهاب دردناک سبب تورم و اختلال حرکت مفاصل می شود و معمولا در ناحیه دست، زانو، لگن و ستون مهره ها بیشتر است. سه عامل اضافه وزن، سن و آسیب دیدگی مفاصل، مهمترین دلایل بروز آرتروز هستند.
مطالعات جدید نشان می دهد با چند راهکار ساده می توان عوارض آتروز را کاهش داد. اولین قدم برای مدیریت آرتروز، کاهش وزن است. وزن طبیعی سبب می شود که مفاصل متحمل فشار کمتری شوند که این به معنی فشار، التهاب و درد کمتر است.
وقتی به سوپر مارکت می روید، برچسب مواد غذایی را با دقت ملاحظه کنید؛ ممکن است غذاهایی که ادعا می شود کم چرب هستند، نمک یا شکر بیشتر از حد مجاز داشته باشند. مواد غذایی حاوی فیبر یک گزینه مناسب برای افراد مبتلا به آرتروز است و علاوه بر کاهش علایم آرتروز، به کاهش کلسترول کمک می کنند و درکاهش احتمال ابتلا به دیابت نقش دارند. پیاده روی به عنوان یک فعالیت هوازی مفید، نقش بسزایی در کاهش درد آرتروز دارد. پیاده روی علاوه بر اینکه هیچ فشاری روی مفاصل وارد نمی کند، سبب کاهش فشار خون، تقویت قلب و کاهش خطر شکستگی استخوان ها و لگن می شود. یکی دیگر از فواید پیاده روی، تقویت عضلات است که از آسیب های ناشی از آرتروز جلوگیری می کند.
همانطور که گفته شد آرتروز ناشی از التهاب است. قرمزی، تورم، درد و احساس گرما در نقطه ای خاص از بدن، نشانه وجود التهاب در آن منطقه است. یکی از مهمترین مواد غذایی کاهش دهنده التهاب، اسیدهای چرب امگا 3 هستند که سبب کاهش میزان دو پروتئین به نام های CRP و interleukin-6 می شوند. این دو پروتئین نقش مهمی در افزایش التهاب بدن دارند.
میوه ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان از دیگر مواد ضد التهابی هستند که برای افراد مبتلا به آرتروز توصیه می شود. روزی 2 تا سه واحد سبزی و میوه های حاوی آنتی اکسیدان توصیه شده است. هر واحد شامل یک فنجان است.
انواع توت و انگور به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی توصیه شده اند. هندوانه، آلبالو، گیلاس، انواع کلم و اسفناج نیز درای خواص آنتی اکسیدانی هستند. مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند مرکبات و انواع فلفل، علاوه بر حفظ استخوان، به حفظ غضروف کمک می کنند. زیتون و روغن زیتون حاوی ترکیبی به نام oleocanthal است که خواص ضد التهابی طبیعی دارند.
شکر و نمک جزء موادی است که توصیه می شود همه افراد، به ویژه بیماران مبتلا به آرتروز از آن اجتناب کنند.

منبع:ایرنا
کد خبر f136540260ef4dabaa9bcf52b9c39331

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =