مواد غذایی> طبق یک مطالعه جدید نوشیدنی های بسیار شیرین و حاوی قند سالانه ۱۸۴ هزار نفر در جهان را قربانی خود می کنند.
طبق نتایج تحقیقات و مطالعات اخیر برگرفته از نتایج اصلاح شده نشست علمی سال ۲۰۱۳، شمار زیادی از مرگ و میرهای ناشی از دیابت، بیماری های قلبی و سرطان در اثر مصرف نوشابه های گازدار شیرین، آبمیوه های غیرطبیعی، نوشیدنی های انرژی زا و آیس تی بوده اند.
به گفته دکتر داریوش مظفریان، محقق این تحقیق و مدیر دپارتمان صنایع غذایی دانشگاه تافتس ماساچوست آمریکا، حذف یا کاهش مصرف این نوشیدنی ها می بایست جزو اولویت های اصلی تمام مردم جهان قرار گیرد و کمک دولت ها در کاهش تبلیغات این محصولات می تواند نقش بزرگی در بالا بردن سطح سلامت عمومی جوامع ایفا کند.
وی در این باره می گوید: «نوشیدنی های حاوی قند، با چاق شدن و افزایش وزن ارتباط آشکاری دارند و این افزایش وزن باعث بالا رفتن نرخ مرگ و میر ناشی از چاقی مفرط شده است.»
لازم به ذکر است طبق نتایج مطالعات پیشین مشخص شده بیماری هایی که با چاقی مفرط در ارتباط هستند سالانه بیش از ۱۷ میلیون کشته در سراسر جهان می گیرند.
در آخرین تحقیقی که در همین زمینه توسط «گیتانجالی سینگ»، استادیار دانشگاه تافتس و همکارانش به انجام رسیده، محققان سعی کردند تا ارتباط میان مرگ و میر افراد و مصرف این نوشابه ها را کشف کنند. آن ها دریافتند که سالانه ۱۳۳,۰۰۰ نفر در اثر دیابت نوع ۲، ۴۵۰۰۰ نفر در اثر بیماری های قلبی و ۶۴۵۰ نفر در اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست می دهند. گفتنی است این پژوهش بر پایه آنالیزهای پیچیده آماری مبتنی بر عادات ویژه غذایی مردم ۵۰ کشور مختلف که باعث مرگ و میر بالا در میان آنها شده بود به انجام رسیده است. (منظور محققان از نوشیدنی های شیرین نوشیدنی هایی بوده که از طریق نیشکر، چغندرقند و یا شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا شیرین شده باشند.)
در میان ۲۰ کشوری که طبق آمارهای بدست آمده دارای بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از مصرف نوشیدنی های شیرین هستند دست کم نام ۸ کشور آمریکای لاتین و مناطق اطراف دریای کارائیب به چشم می خورد که نشان دهنده عدم فرهنگ سازی مناسب و آگاهی کم مردم این نواحی از مضرات این نوشیدنی هاست.
بیش از ۱۰ درصد مردم مکزیک به انواع دیابت مبتلا هستند و تقریبا ۴۰ درصد از مرگ و میرهایی که زیر ۴۵ سالگی در این کشور روی می دهند در اثر مصرف نوشیدنی های شیرین است. به گقته محققان، مکزیک رکوردار نرخ مرگ و میر در اثر مصرف این نوع نوشیدنی ها در دنیاست. اما در مقابل در ژاپن (جایی که نوشیدنی هایی مثل چای بدون شکر جزو محبوب ترین نوشیدنی هاست) نرخ مرگ و میر در اثر نوشیدنی های شیرین و حاوی قند بالا به قدری پایین و اندک است که می توان به راحتی از آن صرف نظر کرد.
طبق اعلامیه سازمان دیابت آمریکا یک شیشه نوشابه عادی حاوی بیش از ۱۰ قاشق شکر است.
افرادی که در روز یک یا دو نوشیدنی حاوی قند مصرف میکنند احتمال خطر ابتلا به دیابت را در خود ۲۶ درصد افزایش میدهند. همچنین مصرف این نوع نوشیدنیها با چاقی مرتبط است و خطر ابتلا به سرطان را تا ۴۰ درصد بالا میبرد.
منبع:مهر
طبق نتایج تحقیقات و مطالعات اخیر برگرفته از نتایج اصلاح شده نشست علمی سال ۲۰۱۳، شمار زیادی از مرگ و میرهای ناشی از دیابت، بیماری های قلبی و سرطان در اثر مصرف نوشابه های گازدار شیرین، آبمیوه های غیرطبیعی، نوشیدنی های انرژی زا و آیس تی بوده اند.
به گفته دکتر داریوش مظفریان، محقق این تحقیق و مدیر دپارتمان صنایع غذایی دانشگاه تافتس ماساچوست آمریکا، حذف یا کاهش مصرف این نوشیدنی ها می بایست جزو اولویت های اصلی تمام مردم جهان قرار گیرد و کمک دولت ها در کاهش تبلیغات این محصولات می تواند نقش بزرگی در بالا بردن سطح سلامت عمومی جوامع ایفا کند.
وی در این باره می گوید: «نوشیدنی های حاوی قند، با چاق شدن و افزایش وزن ارتباط آشکاری دارند و این افزایش وزن باعث بالا رفتن نرخ مرگ و میر ناشی از چاقی مفرط شده است.»
لازم به ذکر است طبق نتایج مطالعات پیشین مشخص شده بیماری هایی که با چاقی مفرط در ارتباط هستند سالانه بیش از ۱۷ میلیون کشته در سراسر جهان می گیرند.
در آخرین تحقیقی که در همین زمینه توسط «گیتانجالی سینگ»، استادیار دانشگاه تافتس و همکارانش به انجام رسیده، محققان سعی کردند تا ارتباط میان مرگ و میر افراد و مصرف این نوشابه ها را کشف کنند. آن ها دریافتند که سالانه ۱۳۳,۰۰۰ نفر در اثر دیابت نوع ۲، ۴۵۰۰۰ نفر در اثر بیماری های قلبی و ۶۴۵۰ نفر در اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست می دهند. گفتنی است این پژوهش بر پایه آنالیزهای پیچیده آماری مبتنی بر عادات ویژه غذایی مردم ۵۰ کشور مختلف که باعث مرگ و میر بالا در میان آنها شده بود به انجام رسیده است. (منظور محققان از نوشیدنی های شیرین نوشیدنی هایی بوده که از طریق نیشکر، چغندرقند و یا شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا شیرین شده باشند.)
در میان ۲۰ کشوری که طبق آمارهای بدست آمده دارای بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از مصرف نوشیدنی های شیرین هستند دست کم نام ۸ کشور آمریکای لاتین و مناطق اطراف دریای کارائیب به چشم می خورد که نشان دهنده عدم فرهنگ سازی مناسب و آگاهی کم مردم این نواحی از مضرات این نوشیدنی هاست.
بیش از ۱۰ درصد مردم مکزیک به انواع دیابت مبتلا هستند و تقریبا ۴۰ درصد از مرگ و میرهایی که زیر ۴۵ سالگی در این کشور روی می دهند در اثر مصرف نوشیدنی های شیرین است. به گقته محققان، مکزیک رکوردار نرخ مرگ و میر در اثر مصرف این نوع نوشیدنی ها در دنیاست. اما در مقابل در ژاپن (جایی که نوشیدنی هایی مثل چای بدون شکر جزو محبوب ترین نوشیدنی هاست) نرخ مرگ و میر در اثر نوشیدنی های شیرین و حاوی قند بالا به قدری پایین و اندک است که می توان به راحتی از آن صرف نظر کرد.
طبق اعلامیه سازمان دیابت آمریکا یک شیشه نوشابه عادی حاوی بیش از ۱۰ قاشق شکر است.
افرادی که در روز یک یا دو نوشیدنی حاوی قند مصرف میکنند احتمال خطر ابتلا به دیابت را در خود ۲۶ درصد افزایش میدهند. همچنین مصرف این نوع نوشیدنیها با چاقی مرتبط است و خطر ابتلا به سرطان را تا ۴۰ درصد بالا میبرد.
منبع:مهر
نظر شما