غذا و تغذیه> فوقتخصص خون و سرطان گفت: تغذیه نامناسب، عوامل شغلی و مصرف سیگار از عوامل اکتسابی است که ریسک سرطان معده را افزایش میدهد.
رضا ملایری فوقتخصص خون و سرطان گفت: سرطان معده یکی از مهمترین و بالاتری علل مرگومیر است و در مقام دوم بعد از سرطان ریه قرار دارد.
وی افزود: به دلیل علائم غیراختصاصی و مبهم اکثر بیماران در مراحل پیشرفته تشخیص داده میشوند. بسیاری از بیماران ممکن است از علائمی مانند کاهش وزن، بیاشتهایی، درد و احساس پری معده بعد از صرف غذا همچنین سوزش سرِدل، تهوع و استفراغ شکایت داشته باشند.
ملایری گفت: در مراجعات اولیه، کاهش وزن و درد شکم از شایعترین علائم بیماری است. سیری زودرس علامت شایعی نیست ولی در تومورهای منتشر معده ممکن است رخ دهد.
این فوقتخصص خون و سرطان اظهار یکی از عوامل اکتسابی ابتلا به این سرطان را تغذیه نامناسب دانست و اظهار داشت: مصرف نمک زیاد، مصرف کم ویتامینهای A و C و آب ناسالم ازجمله عوامل ابتلا به این بیماری هستند. همچنین در بعضی از شغلها همچون کارگران معدن زغالسنگ، بیش از سایرین احتمال ابتلا به این بیماری در آنها افزایش مییابد.
منبع:میزان
نظر شما