غذا و تغذیه > یک پژوهشگر طب سنتی - خواص و طرز تهیه آش گزنه را تشریح کرد.
یوسف اصغری درباره آش گزنه, اظهار داشت: جالی (پاک کننده عروق از مواد زائد است)عروقی به خصوص عروق دماغ(مغز) و قلب، مقوی، محلل قوی، مسهل سودا در قلب است.
به گفته وی باعث کاهش قند, چربی و فشار خون میشود. کسانیکه قرار است فصد یا حجامت بشوند و یا نیاز به زالو درمانی دارند, بهتر است قبل از اینگونه درمان ها, بدن خون را توسط غذاهای خاصی پاکسازی کنند. یکی از این غذاها "آش گزنه" است.
این پژوهشگر طب سنتی اضافه کرد: البته انجام هر کدام از اعمال یداوی (حجامت , زالو درمانی , ....) را باید پزشک طب سنتی تجویز کرده باشد.
طرز تهیه آش گزنه
اصغری افزود: مقداری بلغور جو را بپزید, وقتی نیم پز شد, مقداری آلوی جنگی یا آلو خورشتی در آن بریزید، همچنین گزنهها را که به کمک دستکش خرد کنید و به آش اضافه کنید؛ سیر تازه و سیر داغ و زردچوبه, مقداری رب انار هم به آش اضافه کنید.
وی اضافه کرد: بگذارید تا آش جا بیافتد و نمک بزنید. میزان ترش بودن این غذا بستگی به ترشی رب انار و آلوچه دارد. سعی کنید از مواد اولیه آن چیزی را حذف نکنید تا خواص ذکر شده باقی بماند.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: دقت کنید برای چیدن گزنه تازه, از دستکش ضخیم و قیچی استفاده کنید, و برگهای جوان سر شاخه را برداشت کنید. اگر گزنه تازه پیدا نکردید, از گزنه خشک نیز میتوانید استفاده کنید.
منبع:شفاآنلاین
نظر شما